Domácí kremrole
Křupavé trubičky z listového těsta, plněné nadýchanou sněhovou náplní, jsou vítaným pohoštěním na svatbách i oslavách. S tímto receptem se přípravy nemusíte bát, provede vás krok za krokem. Kremrole se vám jistě povedou a sklidíte za ně pochvalu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 47 780 kJ / 11 420 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 157,41 g |
| Tuky | 650,32 g |
| Vláknina | 30,00 g |
| Cholesterol | 2,43 g |
| Sodík | 7,02 g |
| Sůl | 17,21 g |
| Sacharidy | 1 219,32 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do větší zadělávací mísy nasypeme mouku. Přímo do ní nastrouháme zmrzlé máslo. Během strouhání hoblinky promícháváme s moukou, nesmí se slepit.
Krok 2: Do odměrky rozklepneme vejce. Přidáme ocet, sůl a dolijeme do 500 ml studenou vodou. Obsah odměrky vlijeme do mísy a nejprve mícháme vařečkou. Poté těsto vyklopíme na vál a dopracujeme rukama. Snažíme se těsto zbytečně dlouho nehníst. Máslo se pak začne rozpouštět a těsto bude lepit, což není žádoucí.
Krok 3: Těsto rozdělíme na 4 díly. Každý díl zabalíme do sáčku a dáme na 2 hodiny do lednice vychladit.
Krok 4: Troubu zapneme nahřívat na 190 °C. Plech vyložíme pečícím papírem.
Krok 5: Z každého dílu těsta vyválíme plát zhruba 3 mm silný. Potřeme vajíčkem a radýlkem nakrájíme pruhy 2,5-3 cm široké a 25-30 cm dlouhé.
Krok 6: V rukách promneme kousek změklého másla, a pak v nich poválíme i každou kovovou trubičku (formičku), abychom ji máslem potřeli a omastili.
Krok 7: Jednotlivé pásky těsta namotáme na formičky (začínáme od užší strany) a hned je ukládáme na plech vyložený pečicím papírem.
Krok 8: Pečeme ve vyhřáté troubě na 190 °C asi 20 minut. Poté necháme trubičky mírně zchladnout a opatrně je sundáme z formiček.
Krok 9: Připravíme sněhovou náplň. Bílky nejprve mírně vyšleháme do polotuha, mísu s nimi vložíme do vroucí vodní lázně a přidáme cukr. Následně šleháme do zhoustnutí asi 15 minut.
Krok 10: Sníh musí být horký a dělat špičky, které drží tvar. Pak ho odstavíme z lázně a dále pozvolna šleháme do vychladnutí.
Krok 11: Sníh naplníme do kremrolí pomocí cukrářského sáčku se zdobící špičkou.
Zveřejněno 28. 2. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí kremrole
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jk95
Moje poznámka
Domácí kremrole
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jk95
Nejnovější recepty
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 11 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 12 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 13 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 14 hodinami
Linecké s kávou
Přidáno před 14 hodinami
Perníkové piškotky
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zadělávaný hrášek/prívarok
bobnak před 6 hodinami
Hospodský guláš podle ČSN
Fanus před 10 hodinami
Kynutý jablečný závin
Rosnicka710 před 10 hodinami
Linecké cukroví
Evellinka před 11 hodinami
Květákový mozeček
radekfiala před 11 hodinami
Staročeská pučálka
Iricek před 12 hodinami
Hovězí plátky ve vlastní šťávě
Klar98 před 12 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
eskalina před 12 hodinami
Jablkový koláč litý na plech
Marisai před 12 hodinami
Šunkofleky se sýrem
Ivyjg před 13 hodinami
Tématické fráze:
domácí kremrole recept od babičky,
sníh do kremrolí,
kremrole,
domácí těsto na kremrole,
recept na kremrole,
vařený sníh do kremrolí,
kremrole recept,
recept na kremrole se sněhem,
recept na sníh do kremrolí,
recept kremrole,
kremrole se sněhem,
sníh do kremrolí recept,
recepty kremrole,
recepty na kremrole,
domácí kremrole těsto,
domaci kremlole,
kremrole z másla,
sníh na kremrole,
nejlepší domací kremrole,
nejlepší sníh do kremrolí
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
vejce,
ocet,
sůl,
bílek,
cukr moučkový,
máslo,
vejce
Komentáře (18)