Vaječný koňak
Připravte si vynikající domácí likér, který se hodí nejen pro slavnostní příležitosti, ale potěší a zahřeje jako dárek v pěkné láhvi. Nejlepší je odleželý, ale věřte, že se vypije mnohem dříve.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 889 kJ / 930 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,72 g |
| Tuky | 25,30 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 851 mg |
| Sodík | 51 mg |
| Sůl | 0,14 g |
| Sacharidy | 7,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy, či robota dáme žloutky, přidáme jedno zahuštěné mléko Tatra a důkladně šleháme alespoň 10 minut. Čím déle budeme šlehat, tím bude likér jemnější.
Krok 2: Do našlehané směsi postupně přiléváme zahuštěné mléko Salko a necháme pozvolna mixovat.
Krok 3: Nakonec přidáme 1/4 l rumu, množství lze změnit dle chuti. Hotovou směs ještě necháme dobře promíchat, ale spíše na nižší otáčky.
Krok 4: Hotový likér přelijeme do lahví a skladujeme v chladničce.
Zveřejněno 28. 9. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vaječný koňak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWLM
Moje poznámka
Vaječný koňak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWLM
Nejnovější recepty
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 12 hodinami
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 13 hodinami
Linecký koláč s tvarohem a červenou řepou
Přidáno před 13 hodinami
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 13 hodinami
Škubánky plněné houbovou směsí
Přidáno před 14 hodinami
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Szegedinský guláš
MonkaF před 6 hodinami
Bramborová kaše - dokonalá
Kajkajak před 6 hodinami
Vepřové na houbách
Radka61 před 7 hodinami
Dýňové muffiny
Slivci před 8 hodinami
Oříšková bábovka od Marty
4Kala před 10 hodinami
Hruškový koláč s tvarohem
Petik05 před 10 hodinami
Dušená mrkev
Tajemnost před 11 hodinami
Poctivá květáková polévka
oligarda před 11 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
TommyKoci před 11 hodinami
Tématické fráze:
vaječný koňak,
vajecny konak recept,
vánoční vaječný koňak,
vaječný koňak za studena,
recept na vajecny konak,
domaci vajecnak,
jak dlouho vydrží vaječný konak,
jak se dělá vaječný koňak,
domaci vajecny konak,
vaječný koňak z vodky,
jak dlouho vydrží domáci vaječný koňak,
vánoční koňak,
vánoční vaječný koňak recept,
recept vajecny konak,
vařený vaječný koňak,
vaječný konak bez rumu,
vaječný konak se salkem,
vaječný koňak top recepty,
vajecny konak domaci,
vajecny konak vareny
Suroviny:
žloutek,
mléko tatra,
mléko salko,
rum
Komentáře (28)
Uf, to sem si teda voddech...
Už jsem se lek´, že vy či Jana Remkova: cpete do vaječňáku slivovici
Znal jsem ale jednoho a ten ji dával do všeho...
No, nutno dodat, že se mu s minimálními náklady, skoro sama, množila doma ve sklepě