Suroviny
Porce: cca 4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 577 kJ / 3 245 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 507,50 g |
Tuky | 135,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,95 g |
Sodík | 1,85 g |
Sůl | 4,50 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jehněčí kýtu jsem omyl, prolisoval česnek se solí, přidal trochu oleje, tymiánu, rozmarýnu. Rozmíchanou směsí jsem vydatně celou kýtu potřel a uložil na dva dny do ledničky. V den přípravy jsem pokrájel zeleninu, dal na pekáček s troškou sádla, a vložil na mírný stupeň do trouby. Kýtu jsem zběžně oškrabal od česneku /nevyhazoval/ a zprudka ji restoval na pánvi. Poté jsem kýtu prošpikoval špalíčkymražené slaniny,.
Krok 2: Prošpikovanou opečenou kýtu jsem položil na mírně osmaženou kořenovou zeleninu, shora polil výluhem z naložení, včetně seškrabaného česneku, přidal trochu piva, a zakryté, na mírném ohni, cca 2,5 hodinky pekl. Průběžně jsem kontroloval, podléval výpekem. Po 2,5 hodinách jsem sebral většinu zeleniny a šťávy /co šlo odebrat/, vrátil tuk zpět a odkrytou kýtu na vyšší teplotu nechal "chytit barvu". Zeleninu s výpekem jsem propasíroval, trochu povařil, zredukoval. Pak mírně zahustil troškou mouky.
Krok 3: Servíroval jsem se šťouchaným bramborem a přelivem z výpeku a zeleniny.
Zveřejněno 22. 12. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kadlíkova jehněčí kýta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w6Eg
Moje poznámka
Kadlíkova jehněčí kýta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w6Eg
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna s baby špenátem
Přidáno před 1 hodinou
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 3 hodinami
Vepřová plec se špenátem
Přidáno před 16 hodinami
Makovec s hruškami
Přidáno před 22 hodinami
Kachna s medem a jablky
Přidáno 19. 10. 2025 08:03:01
Pomazánka z brynzy
Přidáno 18. 10. 2025 22:03:21
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kefírové čokoládové řezy
Praevka před 39 minutami
Luxusní a rychlý makovník
sarkasj@seznam.cz před 1 hodinou
Hrnková buchta (s čímkoliv)
sarkasj@seznam.cz před 2 hodinami
Houbové ragú s těstovinami
VerkaDvorakova před 2 hodinami
Dobrá frankfurtská polévka
Jan Nemec před 12 hodinami
Pivovarská bašta
oopicka před 13 hodinami
Bratislavská buchta
Wikki před 14 hodinami
Měkké skořicové šneky (Cinnamon rolls)
Verca_recepty před 15 hodinami
Klasické křupavé domácí rohlíky
Sarinkad před 15 hodinami
Tématické fráze:
jehněči kyta,
jehněčí kýta recept,
jehněčí kýta recepty,
ovčí kýta,
naloženi jehněči kyty,
jak nalozit jehneci kytu,
jak připravit jehněčí kýtu,
recept na jehněčí kýtu,
ovčí kýta recept,
jehněčí kýta naložení,
ovčí kýta recepty,
recept na ovčí kýta recept,
jehnečí připrava,
jak nalozit ovci kytu,
příprava jehněčí kýty,
kýta z ovce,
uzene jehneci,
recept ovčí kýta,
jehneci nalozeni kořenová zelenina,
jehněčí kýta s kostí
Suroviny:
kýta jehněčí,
slanina uzená,
česnek,
cibule,
mrkev,
petržel,
celer,
sádlo,
máslo,
olej,
mouka hladká,
sůl,
pepř,
koření nové koření,
rozmarýn
Komentáře (9)
No, tu hmotnost bych tam raději nepsal
Ještě jsem nešpikoval předem restované maso
Díky, to beru
...a s tím špikováním se mi fakt ulevilo