Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pšeničné bagetky z kvásku

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lubik

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 766 kJ /
2 573 kcal
Bílkoviny87,03 g
Tuky24,06 g
Vláknina20,23 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 6,52 g
Sůl16,21 g
Sacharidy492,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uděláme rozkvas a necháme nejlépe přes noc pracovat při pokojové teplotě. Krok 2: Ráno smícháme všechny ingredience a na pomoučeném vále vypracujeme hladké těsto. Krok 3: Rozdělíme na díly (mně vyšlo devět). Krok 4: Díly postupně vyválíme a vyrobíme bagetky. Krok 5: Dáme rovnou na plech s pečícím papírem a necháme cca 8 hodin kynout. Krok 6: Poté bagetky potřeme vejcem a nařezané žiletkou dáme do rozehřáté trouby na 200 stupňů na cca 20 minut.

Zveřejněno 3. 1. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pšeničné bagetky z kvásku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pWXm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pšeničné bagetky z kvásku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pWXm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Rozkvas bez vody? A ze zvědavosti - jaký smysl mají 3 g oleje v těstě ze 650 g mouky:-?

cathleen: vodu jsem opravil. A olej..... Prostě mi přišlo že to stačí.. A chutná to. :-)

Lubik: díky za odpověď i úpravu:-) Na olej jsem se ptala proto, že ty uvedené 3 g nejsou snad ani kávová lžička oleje - to v těstě, které má celkem 1-1,3 kg nemůže být poznat. Obecně se uvádí, že by tuku v těstě, pokud je přidán, mělo být alespoň 4%, tzn. tady 26 g, aby mělo jeho přidání nějaký význam - to jen pro zajímavost nebo další experimentování s kváskem.
Bagetky máš moc pěkné a věřím, že byly chutné:yes::yes:

Tématické fráze:
pšeničný kvásek, bagety z kvásku, kvásek z pšeničné mouky, recepty z kvásku, pšeničný kvásek recepty, recept na bagety z kvásku, kvasek z psenicne, pšeničné bulky z kvásku, bagety z žitného kvásku, bagetky z žitného kvásku, pšeničný kvásek recept, recepty z pšeničného z kvásku, recepty z pšeničného kvásku, bagety recept kvasek, kvásek psenicny recept, kvásek z obyčejné mouky, bagety z pšeničného kvásku, kvasek s pšenične mouky, kvasek psenicna mouka, kvaskove bagetky

Suroviny:
kvas žitný, mouka hladká, voda, mouka hladká, olej, sůl, voda, vejce

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu