Suroviny
Porce: 2 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 537 kJ / 2 040 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 100,94 g |
| Tuky | 152,73 g |
| Vláknina | 15,20 g |
| Cholesterol | 767 mg |
| Sodík | 3,06 g |
| Sůl | 7,30 g |
| Sacharidy | 59,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájený libovější bůček. Kdo nemá rád bůček, může použít vepřovou plec.
Krok 2: Maso orestujeme ze všech stran, osolíme, opepříme, přidáme sladkou papriku a tak 2 minutky ještě restujeme. Přidáme překrájené zelí, promícháme a zalijeme cca 2 dcl vody. Uzavřeme tlakový hrnec a dusíme od bodu varu 10 minut.
Krok 3: Po otevření tlakového hrnce přilijeme smetanu a ještě krátce provaříme, popřípadě dochutíme.
Krok 4: Knedlíky:
Do vhodné nádoby vyklepneme 2 vajíčka, přidáme 4 lžíce sušeného mléka, sůl, popřípadě sušený česnek a bylinky a vyšleháme metlami do pěny. Krok 5: Hrnek vymažeme sádlem a směs do něj nalijeme. Vložíme do mikrovlnky a vlníme 2minuty 50 sekund. Knedlík bude z hrnku hodně vykukovat, ale nevadí to, i když je úplně u stropu mikrovlnky, nic se neděje.
Po uvaření jej vyklopíme a je dobré, pokud ještě nemáme hotový oběd jej dát do pařáčku už nakrájený ohřát, protože rychle osychá.
Do vhodné nádoby vyklepneme 2 vajíčka, přidáme 4 lžíce sušeného mléka, sůl, popřípadě sušený česnek a bylinky a vyšleháme metlami do pěny. Krok 5: Hrnek vymažeme sádlem a směs do něj nalijeme. Vložíme do mikrovlnky a vlníme 2minuty 50 sekund. Knedlík bude z hrnku hodně vykukovat, ale nevadí to, i když je úplně u stropu mikrovlnky, nic se neděje.
Po uvaření jej vyklopíme a je dobré, pokud ještě nemáme hotový oběd jej dát do pařáčku už nakrájený ohřát, protože rychle osychá.
Zveřejněno 27. 1. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Segedinský guláš se smetanou a knedlíkem bez mouky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MnmG
Moje poznámka
Segedinský guláš se smetanou a knedlíkem bez mouky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MnmG
Nejnovější recepty
Roláda Hurikán
Přidáno před 5 hodinami
Salát se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 14 hodinami
Štrůdl z pomazánkového másla s jablky
Přidáno před 23 hodinami
Speciální bramborový sálát
Přidáno před 23 hodinami
Kulajda se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno 25. 10. 2025 10:33:07
Cookies s bílou a mléčnou čokoládou
Přidáno 25. 10. 2025 09:27:17
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
mjanickam před 4 minutami
Brokolicová polévka
Hanous7 před 6 minutami
Jablkový závin z listového těsta
sarah38 před 24 minutami
Citronovo-mrkvový koláč / bábovka
Janicee před 37 minutami
Vepřová plec po Bakoňsku
jana1974 před 46 minutami
Svíčková na smetaně
Lida.Rose před 1 hodinou
Kořeněná játrová omáčka
brtna před 1 hodinou
Makové řezy s podivným názvem Čuč na drát
hoopoo před 4 hodinami
Pórková polévka s česnekem
ricci před 4 hodinami
Tématické fráze:
segedínský guláš recept,
segedínský guláš,
kolik je 1/16 litru,
gulas bez mouky,
segedínský guláš z vepřového bůčku,
segedínsky gulaš recepty,
recepty na segedínský guláš,
1/16 litru,
kolik je 1/16,
kolik je 1/16 l,
kolik je 1/8 litru,
zapeceny segedinsky gulas,
recept segedínský guláš,
kolik je 1/3 hrnku oleje,
1/8l jak odmerit,
kolik je 1/16l,
jak odmerit dcl,
1/16 l = kolik ml,
guláš se smetanou,
segedínský na guláš
Suroviny:
bůček vepřový,
smetana,
cibule,
paprika sušená sladká,
zelí kysané,
sůl,
pepř,
olej,
vejce,
mléko sušené,
sůl,
petrželka zelená,
sádlo
Komentáře (20)
No, mě docela uspokojí domněnka , že si to tu pár kuchtíků přečte a třeba jeden ze sta si na postup vzpomene až bude bezradně čučet na bůček v "kožuchu"
Nebude-li stanoven výkon MW, nebo se to neokecá např. tím, že každá trouba peče jinak
No, "knedlík"
1/16 litru = 1/4 hrnku.
Nebo 1 malý frťan = 20 ml, takže 3 frťany a pár kapek.
Nadja: Díky holky. Tu oměrku někde mám od léků
K receptu nejsou žádné komentáře.