Suroviny
Porce: 2 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 537 kJ / 2 040 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 100,94 g |
| Tuky | 152,73 g |
| Vláknina | 15,20 g |
| Cholesterol | 767 mg |
| Sodík | 3,06 g |
| Sůl | 7,30 g |
| Sacharidy | 59,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájený libovější bůček. Kdo nemá rád bůček, může použít vepřovou plec.
Krok 2: Maso orestujeme ze všech stran, osolíme, opepříme, přidáme sladkou papriku a tak 2 minutky ještě restujeme. Přidáme překrájené zelí, promícháme a zalijeme cca 2 dcl vody. Uzavřeme tlakový hrnec a dusíme od bodu varu 10 minut.
Krok 3: Po otevření tlakového hrnce přilijeme smetanu a ještě krátce provaříme, popřípadě dochutíme.
Krok 4: Knedlíky:
Do vhodné nádoby vyklepneme 2 vajíčka, přidáme 4 lžíce sušeného mléka, sůl, popřípadě sušený česnek a bylinky a vyšleháme metlami do pěny. Krok 5: Hrnek vymažeme sádlem a směs do něj nalijeme. Vložíme do mikrovlnky a vlníme 2minuty 50 sekund. Knedlík bude z hrnku hodně vykukovat, ale nevadí to, i když je úplně u stropu mikrovlnky, nic se neděje.
Po uvaření jej vyklopíme a je dobré, pokud ještě nemáme hotový oběd jej dát do pařáčku už nakrájený ohřát, protože rychle osychá.
Do vhodné nádoby vyklepneme 2 vajíčka, přidáme 4 lžíce sušeného mléka, sůl, popřípadě sušený česnek a bylinky a vyšleháme metlami do pěny. Krok 5: Hrnek vymažeme sádlem a směs do něj nalijeme. Vložíme do mikrovlnky a vlníme 2minuty 50 sekund. Knedlík bude z hrnku hodně vykukovat, ale nevadí to, i když je úplně u stropu mikrovlnky, nic se neděje.
Po uvaření jej vyklopíme a je dobré, pokud ještě nemáme hotový oběd jej dát do pařáčku už nakrájený ohřát, protože rychle osychá.
Zveřejněno 27. 1. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Segedinský guláš se smetanou a knedlíkem bez mouky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MnmG
Moje poznámka
Segedinský guláš se smetanou a knedlíkem bez mouky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MnmG
Nejnovější recepty
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno před 9 hodinami
Ragú z kachních žaludků se slaninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční košíčky
Přidáno před 10 hodinami
Ihned vláčné kokosky
Přidáno před 12 hodinami
Domácí čokoláda
Přidáno před 13 hodinami
Křehké krajkové rohlíčky podle Kamily Nývltové
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Karlovarský knedlík
HavranPB před 1 hodinou
Vepřové kousky ve smetanovo-hořčičné omáčce
BinaSa před 1 hodinou
Pečená rolka ze slaniny, sýra a mletého masa
PavlaJ před 4 hodinami
Smažený sýr bez smažení
Tonja před 4 hodinami
Pudinkový likér
Merylas před 4 hodinami
Mandlové rohlíčky (výborné)
shabby před 5 hodinami
Segedínský guláš
LucieDos před 5 hodinami
Houbový guláš s klobásou
Sahula před 6 hodinami
Naložená vepřová kotleta
simonadoly před 6 hodinami
Barevná kuřecí čína
lenka.s.r před 7 hodinami
Tématické fráze:
segedínský guláš recept,
segedínský guláš,
kolik je 1/16 litru,
gulas bez mouky,
segedínský guláš z vepřového bůčku,
segedínsky gulaš recepty,
recepty na segedínský guláš,
1/16 litru,
kolik je 1/16,
kolik je 1/16 l,
kolik je 1/8 litru,
zapeceny segedinsky gulas,
recept segedínský guláš,
kolik je 1/3 hrnku oleje,
1/8l jak odmerit,
kolik je 1/16l,
jak odmerit dcl,
1/16 l = kolik ml,
guláš se smetanou,
segedínský na guláš
Suroviny:
bůček vepřový,
smetana,
cibule,
paprika sušená sladká,
zelí kysané,
sůl,
pepř,
olej,
vejce,
mléko sušené,
sůl,
petrželka zelená,
sádlo
Komentáře (20)
No, mě docela uspokojí domněnka , že si to tu pár kuchtíků přečte a třeba jeden ze sta si na postup vzpomene až bude bezradně čučet na bůček v "kožuchu"
Nebude-li stanoven výkon MW, nebo se to neokecá např. tím, že každá trouba peče jinak
No, "knedlík"
1/16 litru = 1/4 hrnku.
Nebo 1 malý frťan = 20 ml, takže 3 frťany a pár kapek.
Nadja: Díky holky. Tu oměrku někde mám od léků
K receptu nejsou žádné komentáře.