Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelňačka z hlávkového zelí

Klasická zelňačka patří mezi nejznámější a velmi oblíbené polévky. Zkusíte použít hlávkové zelí místo kysaného? Jednoduchou přípravu zvládne každý a talíř horké a voňavé polévky krásně zasytí i zahřeje.

Hodnocení receptu je 4,6 (43×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jikotka Jikotka

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 459 kJ /
349 kcal
Bílkoviny14,99 g
Tuky2,68 g
Vláknina26,08 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 468 mg
Sůl0,91 g
Sacharidy54,32 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme, omyjeme a nakrájíme nadrobno. Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Krok 2: Zelí omyjeme a pokrájíme na proužky. Klobásu nakrájíme na kolečka. Krok 3: Na sádle zesklovatíme cibuli, přidáme zelí, brambory, zalijeme vodou, přidáme bujón, koření, klobásu a vaříme do změknutí. Krok 4: V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku a zarestujeme, tím nám vznikne jíška. Krok 5: Zahustíme jíškou a ochutíme citronem nebo octem. Provaříme 20 minut.

TIP: Podzimní polévky, které zahřejí

Zveřejněno 2. 12. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31PA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31PA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (40)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

nejlepší recept na zelnačku, který jsem zatím zkoušel, dobrý je i videorecept . Díky

Paráda 🤗

Polévka je fakt výborná, :-K také jsem přidal trošku papriky a na rozdíl od popisu, jsem jako ve videu, jíšku dělal také na sádle. přišlo mi to tak logické, když se na sádle dělal základ.<3:yes: Přidávám i foto.:-K

Jikotka, dnes jsem delala polevku "Zelnacku" podle tveho receptu. Je moc dobra,urcite nedelam na posledy.

výborná :yes: přidávám i fotku a bod :-8

isindy: Díky,mám radost,že jsi polévku pochválila...:-K

Polévka je skvělá, já dávám do základu kostičky anglické slaniny a místo klobásky dám nakonec játrovou zavářku, je to sice zvláštní, ale polévka má zase jiný rozměr, super recept :yes:

Je to jednoduché a výborné. Zelňačku mám rád do kysela, tak si pak do své porce trochu octa a dílo je dokonáno do úplné parády! Ale jasně, že to nemusí chutnat takto každému.

Žiju na Novém Zélandě uz 13 let rad vařím, zelñacka je supe

Nejlepší zelnáčka... taky dělám z hlav. Zelí za mě prostě jednička :-K:-*:yes::yes:

Výborná a chutná :-):yes:

Ahoj.Teprv ted ji delam,ale ten postup jsi mohla mit podrobnejsi:-p

Tématické fráze:
polévka z hlávkového zelí, zelna polevka z hlávkového zelí, zelňačka z čerstvého zelí, polévka z hlávkového zelí recept, zelnačka ze sladkého zelí, hlávkové zelí polévka, polévka ze sladkého zelí, zelňačka, zelná polévka z čerstvého zelí, polévka z čerstvého zelí, polevka hlavkove zeli, francouzská zelňačka, polevka s hlavkoveho zeli, hlávkové zelí recepty, zelňačka s čerstvého zelí, zelná polévka ze sladkého zelí, zelňačka z čerstvého zelí recept, recepty z hlávkového zelí, polevka ze zeli, polévka z nového zelí

Suroviny:
zelí, brambory, klobása, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, kmín celý, bujón zeleninový, sůl, cibule, jíška, šťáva citronová

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu