Klasická bramboračka
Klasická česká bramboračka patří mezi polévky, které se nikdy neomrzí. Navíc její příprava není složitá. Kořenová zelenina, česnek, brambory a lesní houby jsou osvědčená kombinace, která vám jistě zachutná.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 040 kJ / 488 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 17,96 g | 
| Tuky | 3,25 g | 
| Vláknina | 39,32 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 3,77 g | 
| Sůl | 9,18 g | 
| Sacharidy | 79,69 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Nejprve s předstihem namočíme sušené houby do vody.
	Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Stroužky česneku oloupeme.
	Krok 3: V hrnci na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme lžičku drceného kmínu, hladkou mouku a uděláme jíšku.
	Krok 4: Zalijeme vodou a důkladně promícháme.
	Krok 5: Přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, sůl, 2 prolisované stroužky česneku, předem namočené houby i s vodou, a vaříme 10 minut.
	Krok 6: Přidáme brambory nakrájené na kostky a pozvolna vaříme ještě dalších 20 minut.
	Krok 7: Nakonec přidáme zbylé 2 stroužky prolisovaného česneku, trochu pepře, majoránku a pokud je třeba, tak dosolíme.
	Krok 8: Hotovou polévku zdobíme sekanou petrželkou.
Zveřejněno 24. 4. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Klasická bramboračka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/168j
Moje poznámka
					
				
Klasická bramboračka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/168j
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 14 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 22 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 23 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 48 minutami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 1 hodinou
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 1 hodinou
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 10 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 12 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 13 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 13 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 14 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 15 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 16 hodinami
						Tématické fráze:
						
							recept bramboračka s hřiby, 
						
						
							bramboracka, 
						
						
							bramboračka s hřibama, 
						
						
							bramboračka s hřiby, 
						
						
							bramboracka recept, 
						
						
							recept na klasickou  bramboračku, 
						
						
							bramboračka z vývaru, 
						
						
							recept na bramboracku, 
						
						
							recept na bramboračku s hřiby, 
						
						
							bramboračka s houbami na 1,5l vody, 
						
						
							co je pastinák, 
						
						
							recept bramboracka, 
						
						
							vanoční bramboračka, 
						
						
							klasicka bramboračka s houbami, 
						
						
							bramborová polévka klasická, 
						
						
							bramboračka susene hriby, 
						
						
							bramboracka recepty, 
						
						
							klasická bramborová polévka, 
						
						
							klasická bramboračka-recept, 
						
						
							btamboracka recept
						
					
						Suroviny:
						
							brambory, 
						
						
							houby sušené, 
						
						
							cibule, 
						
						
							celer, 
						
						
							mrkev, 
						
						
							pastiňák, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							voda, 
						
						
							česnek, 
						
						
							kmín celý, 
						
						
							majoránka, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							petrželka, 
						
						
							olej
						
					
	
			
	
Komentáře (20)