Klasická bramboračka
Klasická česká bramboračka patří mezi polévky, které se nikdy neomrzí. Navíc její příprava není složitá. Kořenová zelenina, česnek, brambory a lesní houby jsou osvědčená kombinace, která vám jistě zachutná.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 040 kJ / 488 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 17,96 g | 
| Tuky | 3,25 g | 
| Vláknina | 39,32 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 3,77 g | 
| Sůl | 9,18 g | 
| Sacharidy | 79,69 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Nejprve s předstihem namočíme sušené houby do vody.
	Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Stroužky česneku oloupeme.
	Krok 3: V hrnci na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme lžičku drceného kmínu, hladkou mouku a uděláme jíšku.
	Krok 4: Zalijeme vodou a důkladně promícháme.
	Krok 5: Přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, sůl, 2 prolisované stroužky česneku, předem namočené houby i s vodou, a vaříme 10 minut.
	Krok 6: Přidáme brambory nakrájené na kostky a pozvolna vaříme ještě dalších 20 minut.
	Krok 7: Nakonec přidáme zbylé 2 stroužky prolisovaného česneku, trochu pepře, majoránku a pokud je třeba, tak dosolíme.
	Krok 8: Hotovou polévku zdobíme sekanou petrželkou.
Zveřejněno 24. 4. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Klasická bramboračka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/168j
Moje poznámka
					
				
Klasická bramboračka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/168j
Nejnovější recepty
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 7 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 2 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 4 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 4 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 6 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 6 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 6 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 16 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 18 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 19 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 19 hodinami
						Tématické fráze:
						
							recept bramboračka s hřiby, 
						
						
							bramboracka, 
						
						
							bramboračka s hřibama, 
						
						
							bramboračka s hřiby, 
						
						
							bramboracka recept, 
						
						
							recept na klasickou  bramboračku, 
						
						
							bramboračka z vývaru, 
						
						
							recept na bramboracku, 
						
						
							recept na bramboračku s hřiby, 
						
						
							bramboračka s houbami na 1,5l vody, 
						
						
							co je pastinák, 
						
						
							recept bramboracka, 
						
						
							vanoční bramboračka, 
						
						
							klasicka bramboračka s houbami, 
						
						
							bramborová polévka klasická, 
						
						
							bramboračka susene hriby, 
						
						
							bramboracka recepty, 
						
						
							klasická bramborová polévka, 
						
						
							klasická bramboračka-recept, 
						
						
							btamboracka recept
						
					
						Suroviny:
						
							brambory, 
						
						
							houby sušené, 
						
						
							cibule, 
						
						
							celer, 
						
						
							mrkev, 
						
						
							pastiňák, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							voda, 
						
						
							česnek, 
						
						
							kmín celý, 
						
						
							majoránka, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							petrželka, 
						
						
							olej
						
					
	
			
	
Komentáře (20)