GHÍ (přepuštěné máslo)
Přepuštěné máslo, nebo-li ghí, se používá na smažení nebo pečení, kde se cení nejen jeho vlastnosti, ale i jeho slabě nasládlá jemně oříšková chuť a vůně. Snadno si ho tak můžete vyrobit doma. Potřebujete jen klasické máslo, hrnec a trochu času.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 31 129 kJ / 7 440 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,00 g |
Tuky | 820,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 2,55 g |
Sodík | 20 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 8,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 27. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
GHÍ (přepuštěné máslo)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LBAX
Moje poznámka
GHÍ (přepuštěné máslo)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LBAX
Nejnovější recepty
Pizza Valencia
Přidáno před 40 minutami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 4 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno před 20 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 59 minutami
Vrstvený salát
Maruna365 před 1 hodinou
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 1 hodinou
Zelňačka
Veronika_1 před 1 hodinou
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 2 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 3 hodinami
Vepřové na smetaně s mrkví a hráškem
RenataMaresova před 4 hodinami
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Lastovia před 4 hodinami
Fazolky s hráškem ve smetanové omáčce se slaninou
Patricia97 před 5 hodinami
Makronky Danča
Malickakucharka před 6 hodinami
Tématické fráze:
ghí recept,
vyroba ghi,
ghí,
jak správně přepustit máslo,
výroba přepuštěného másla,
přepuštěné máslo ghí,
domácí výroba ghí másla,
recept ghi,
máslo ghí,
recept na ghi,
přepuštěné máslo ghí recepty,
jak se dělá ghí,
příprava ghí,
jak vyrobit ghí,
jak udělat ghí,
přepuštěné máslo recept,
přepuštěné máslo ghí recept,
přepuštěné máslo výroba,
jak vyrobit přepuštěné máslo,
ghi máslo recept
Suroviny:
máslo
Komentáře (35)
nebo 45 minut. Já jsem ho vařila na co nejmírnějším ohni 45 minut a zdá se mi už i tak dost hnědé.
Není tak dlouhá doba varu zbytečná?
Prosím o vysvětlení jaký je v rozdíl pokud se vaří 45 minut nebo
8 hodin. Moc děkuji za odpověď.
Moc děkuji, konečně pořádně vím, jak na to
Bodík + oblíbené