Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 851 kJ / 3 549 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 26,58 g |
Tuky | 357,36 g |
Vláknina | 3,94 g |
Cholesterol | 884 mg |
Sodík | 479 mg |
Sůl | 1,08 g |
Sacharidy | 54,77 g |
Postup přípravy
K mouce v misce přidáme velkou špetku soli, zbývající cukr, přes polovinu másla, širší plátek Zlaté Hané, 1 vejce, 1 lžičku bylinkového koření, kvásek a zaděláme těsto. Pokud je řidší, můžeme přidat trochu mouky. Dáme na teplejší místo kynout. Krok 2: Obě žervé, celé pomazánkové, bylinkové koření rozmícháme v míse. Nakrájený pórek a špenát dáme na olivový olej lehce zblanšírovat, před koncem přidáme koření na grilovanou zeleninu, vychladlé ještě trochu nasekáme a vložíme k ostatnímu. Přidáme vejce a pepř a dobře zamícháme. Je-li třeba, přisolíme. Krok 3: Kynuté těsto vyklopíme na hodně pomoučněný vál, posypeme moukou a rozválíme na široký obdélník. Podélně rádýlkem rozdělíme vodorovně na tři pruhy. A ty kolmo na dvě části. Máme tedy 6 proužků. Na každý naneseme stejnoměrně po celé délce užší proužek náplně a zavineme. Máme tedy 6 plněných úzkých dlouhých trubic.
Bereme jednu po druhé a na vymazaném plechu Zlatou Hanou ( i Herou ) tvoříme šneka od prostředka. Pak pomažeme zbylým měkkým máslem, posypeme slunečnicovými semínky, kmínem a špetkou italského koření. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C něco přes půl hodiny. Do zlatova. Teplé pokapeme olivovým olejem (kdo chce).
Zveřejněno 8. 4. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plněný šnek kynutý
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AE37
Moje poznámka
Plněný šnek kynutý
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AE37
Nejnovější recepty
Řezy s motýlkem
Přidáno před 19 minutami
Kakaové řezy s krémem a čokošlehačkou
Přidáno před 5 hodinami
Brynzová pěna
Přidáno před 20 hodinami
Placičky z tresky a hrášku
Přidáno 4. 5. 2025 15:01
Hermelín zapečený v zelenině
Přidáno 4. 5. 2025 05:13
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno 4. 5. 2025 05:04
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborový gulášek
Martina Fliegerova před 46 minutami
Pečený bůček
BublinaF před 47 minutami
Banánové muffiny s ořechy a čokoládou
MartinaR před 1 hodinou
Listové šátečky s náplní z tvarohu, pudingu a meruněk
faluska před 2 hodinami
Jednoduchá roláda
Fikina před 2 hodinami
Obalovaný chléb ve vejci
bobnak před 2 hodinami
Minutkový kuřecí guláš
Robo9 před 4 hodinami
Výborné lasagne
Nela20 před 4 hodinami
Rizoto z vepřové konzervy
BubakJura před 4 hodinami
Pečená vepřová plec s cibulovou omáčkou
essinKa před 4 hodinami
Tématické fráze:
kynuty snek,
olivový šnek,
recept na kynuté šneky,
kynuty sneci,
bruschetta recept na testo,
kynuté sneky,
plněné šneky,
co jí šnek,
kynute sneci,
olivový šnek recept,
šneci z kynutého těsta,
snek olivovy,
kynuté šneky s česnekem,
německy plněný chlebíček,
olivovy sneky,
kynuté šneky s náplněmi,
kynuté knedlíky#utm_content=lista,
kynuté knedlíky,
olivoví šnek recept,
kynuty plneny sneci
Suroviny:
cukr krupice,
droždí,
mouka hladká,
mléko,
máslo,
tuk,
vejce,
sůl,
sýr žervé,
pomazánkové máslo,
máslo,
koření na grilovanou zeleninu,
pepř,
pórek,
sůl,
špenát,
kmín celý,
olej olivový,
semínka slunečnicová,
koření italské
Komentáře (22)
Sušená směs rajčat, bazalky, cibule, česneku, oregana, soli (8 %) a bylinek na bruschettu. Správná výslovnost je brusketa, ale v Čechách je známá též pod názvem brušeta.
Postup na přípravu čtyř porcí: přibližně 40 g směsi dobře promíchejte s cca. 100 ml vlažné vody a nechte odstát 5 min. Poté směs natřete na tousty a dejte na pár minut zapéct při 180° C. Hotové bruschetty pokapejte olivovým olejem a podávejte. Můžete též zapéct s plátkovým nebo strouhaným sýrem.
Země původu: Česká republika
Kořenící směs vhodná na topinky, italský chlebíček s rajčaty, na čerstvou zeleninu, grilovanou nebo restovanou zeleninu. Směs můžeme použít sypkou nebo s olejem a jemně potírat opečený toust či topinku.
Popis:
Omyjeme a oloupeme rajčata, odstraníme jádýrka a dužinu nakrajíme na malé kostky; dáme do menší misky. Přidáme naši kořenící směs Bruschetta podle chuti a olivový olej. Promícháme a dle potřeby dochutíme. Necháme trošku uležet v ledničce. Plátky bagety restujeme dozlatova v troubě nebo na grilu a okamžitě potřeme studenou vyrobenou směsí, ihned podáváme.Bruschetta chutná totiž nejlépe, když je „chléb“ ještě teplý a směs stále ještě studená.Složení:česnek,sůl,cibule,petržel,pepř černý,bazalka a oregano.
V současné době námi nabízená bruschetta má minimální trvanlivost do 26.8.2017 nebo delší.
Máte chuť na něco dobrého - hlavně aby to bylo rychlé a lahodné? Plánujete grilování a chcete je obohatit rychle a jednoduše? Italská bruschetta je oblíbený pokrm (často předkrm) s vůní rajčat, paprik, česneku a bylin. Receptů je mnoho, ale základem je vždy opečený (na pánvi či na grilu) chléb či bageta.
S naší směsí koření máte výbornou chuťovku hned hotovou: opečený chléb potřete olivovým olejem a posypte Bruschettou. Pak už si budete jen pochutnávat.
Složení: rajčatové vločky, paprika, česnek, bazalka, oregáno, mořská sůl
Tato série se vyznačuje mimořádnou kvalitou jednotlivých koření a velmi příznivou cenou v poměru k hmotnosti. Všechno koření je bez glutamanu sodného.
koreni.cz/obchod/korenici-smesi/bruschetta
Italská hrubozrnná směs na přípravu tradičního italského předkrmu. Bruschetta (čte se brusketa) je základní teplý předkrm italské …
Složení:
Petržel, rajčatový flok, bazalka, libeček, česnek.
Použití: Bruschetta
Jemná, univerzální směs na zeleninu, omáčky, těstoviny a pyré.
Cena: 35 Kč / Šufánek (0,7 dcl)
***
No, počkám až trošku v surovinách uděláte jakýs takýs pořádek, ale 250 másla + 125 oleje + 150!!!!! tuku na plech, mi na 500 mouky přijde až až a bodejť by to nebylo "mastné těsto." že
***
technická:
Nějak se vám rozhasil formát foteček... Nemáte někoho, kdo by to nápravil?
Složení: rajčatové vločky, paprika, česnek, bazalka, oregáno, mořská sůl
Tato série se vyznačuje mimořádnou kvalitou jednotlivých koření a velmi příznivou cenou v poměru k hmotnosti. Všechno koření je bez glutamanu sodného.
Balení: 30 g
K receptu nejsou žádné komentáře.