Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 469 kJ / 2 741 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 92,86 g |
Tuky | 55,37 g |
Vláknina | 30,70 g |
Cholesterol | 316 mg |
Sodík | 336 mg |
Sůl | 0,71 g |
Sacharidy | 455,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Uděláme si kvásek - trochu vlažného mléka, rozdrobené droždí, 1 lžička mouky a špetku cukru.
Krok 2: Brambory jemně nastrouháme, slijeme vodu, přidáme vejce, mouku, zbylé mléko, sádlo se škvarky, nebo jen škvarky, na proužky nařezanou cibuli, smícháme, přidáme kvásek a zlehka ještě promícháme.
Krok 3: Nakonec dáme rozetřený česnek, pepř, majoránku, přikryjeme utěrkou a dáme kynout na 20 minut.
Krok 4: Poté vlijeme na pekáč, který vymažeme sádlem, zase přikryjeme a opět 20 minut necháme kynout.
Krok 5: Dáme do trouby a po 20-ti minutách potřeme vošouch rozpuštěným sádlem a pečeme ještě 30 minut, dokud vošouch nezezlátne.
Zveřejněno 23. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vošouch
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q115
Moje poznámka
Vošouch
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q115
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 13 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 18 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 20 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 22 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno 6. 5. 2025 05:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nebeský koláč
prochajdam před 13 minutami
Vepřová játra na minutku z horkovzdušné fritézy
Chlebajez před 43 minutami
Pórková polévka s vejci, bramborami a lahůdkovým droždím
brtna před 1 hodinou
Maďarská rybářova polévka Halászlé
gedzitka před 2 hodinami
Chia pudink s ovocem
nasr.ferid před 3 hodinami
Krémová cibulačka
IIvveettaa před 6 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 13 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 13 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 15 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 15 hodinami
Tématické fráze:
kynutá cmunda,
kynutá cmunda na plech,
cmunda na plech,
kynuta cmunda v troube,
kynutá cmunda na plechu,
bramborák na plech,
litá cmunda,
cmunda kynutá,
báč recept,
plzenský bác recept,
cmunda recept,
bramborák na plechu,
plzenský vošouch,
bramborový báč,
cmunda na pekáči,
plzeňský báč,
bramborák v pekáči,
recept na báč,
cmunda na pekáč,
lity bramborak
Suroviny:
mouka hladká,
brambory,
mléko,
vejce,
sádlo,
cibule,
česnek,
cukr,
sádlo,
škvarky se sádlem,
majoránka,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (10)
Vždy jsem měl za to, že jinde je to prostě "cmunda"
Jani R., taky se tomu říká kynutá cmunda(jak říká HankaPu)-ono to má tolik názvů....
Elizo, uzený a kyselé zelí, to nemá chybu, ale já to dělala k večeři, tak jenom s tím zelím a skoro bychom ten pekáček sež..., manžel to jedl i k snídani