Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 469 kJ / 2 741 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 92,86 g |
Tuky | 55,37 g |
Vláknina | 30,70 g |
Cholesterol | 316 mg |
Sodík | 336 mg |
Sůl | 0,71 g |
Sacharidy | 455,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Uděláme si kvásek - trochu vlažného mléka, rozdrobené droždí, 1 lžička mouky a špetku cukru.
Krok 2: Brambory jemně nastrouháme, slijeme vodu, přidáme vejce, mouku, zbylé mléko, sádlo se škvarky, nebo jen škvarky, na proužky nařezanou cibuli, smícháme, přidáme kvásek a zlehka ještě promícháme.
Krok 3: Nakonec dáme rozetřený česnek, pepř, majoránku, přikryjeme utěrkou a dáme kynout na 20 minut.
Krok 4: Poté vlijeme na pekáč, který vymažeme sádlem, zase přikryjeme a opět 20 minut necháme kynout.
Krok 5: Dáme do trouby a po 20-ti minutách potřeme vošouch rozpuštěným sádlem a pečeme ještě 30 minut, dokud vošouch nezezlátne.
Zveřejněno 23. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vošouch
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q115
Moje poznámka
Vošouch
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q115
Nejnovější recepty
Smetanová polévka s květákem a kořenovou zeleninou
Přidáno před 3 hodinami
Cukeťák
Přidáno před 4 hodinami
Korejský salát z okurek
Přidáno před 21 hodinami
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno 17. 7. 2025 07:54:17
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno 16. 7. 2025 17:24:59
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina
veronika812 před 32 minutami
Kuřecí řízek s Nivou a jarní cibulkou
Zazie před 48 minutami
Růžičky s tvarohovou náplní
olleg před 1 hodinou
Domácí chléb bez hnětení
boomgo před 1 hodinou
Tyrolské Gröstle
Fitulka před 2 hodinami
Asijský pikantní zelný salát
jana 5051 před 2 hodinami
Cuketová krémová polévka
Boxiska před 2 hodinami
Jednoduché langoše
Fitulka před 2 hodinami
Hermelínové kuřecí nudličky
Fitulka před 3 hodinami
Pohanka se smaženou cibulí a slaninou
Krajanekcestovatel před 3 hodinami
Tématické fráze:
kynutá cmunda,
kynutá cmunda na plech,
cmunda na plech,
kynuta cmunda v troube,
kynutá cmunda na plechu,
bramborák na plech,
litá cmunda,
cmunda kynutá,
báč recept,
plzenský bác recept,
cmunda recept,
bramborák na plechu,
plzenský vošouch,
bramborový báč,
cmunda na pekáči,
plzeňský báč,
bramborák v pekáči,
recept na báč,
cmunda na pekáč,
lity bramborak
Suroviny:
mouka hladká,
brambory,
mléko,
vejce,
sádlo,
cibule,
česnek,
cukr,
sádlo,
škvarky se sádlem,
majoránka,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (11)
Vždy jsem měl za to, že jinde je to prostě "cmunda"
Jani R., taky se tomu říká kynutá cmunda(jak říká HankaPu)-ono to má tolik názvů....
Elizo, uzený a kyselé zelí, to nemá chybu, ale já to dělala k večeři, tak jenom s tím zelím a skoro bychom ten pekáček sež..., manžel to jedl i k snídani