Jednoduchá a rychlá jihočeská zelňačka
Suroviny
Porce: cca 8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 970 kJ / 232 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,69 g |
Tuky | 1,76 g |
Vláknina | 9,71 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 24 mg |
Sůl | 0,02 g |
Sacharidy | 43,84 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oloupeme brambory, nakrájíme na kostičky a dáme spolu se zelím do hrnce. Kdo chce může přidat i lák ze zelí (polévka pak bude kyselejší).
Krok 2: Vezmeme větší ponorné sítko, do kterého dáme 1 stroužek česneku, 3 lžičky celého kmínu, cca 3 kuličky nového koření, něco celého barevného pepře a bobkový list. Sítko dáme do hrnce.
Dále přidáme cca 2 lžíce Podravky Natura, nebo 2 kostky zeleninového bujonu anebo jen sůl, jak kdo chce. Krok 3: Přilejeme vodu a dáme vše vařit: v normálním hrnci 20 minut, v tlakovém hrnci 5 minut. Krok 4: Po uvaření vybereme sítko, dáme do nějaké nádoby kysanou smetanu, ke které přidáme několik lžic vody z právě uvařené polévky, řádně promícháme a až pak dáme do hrnce, kde vše řádně promícháme (např. metličkou). Krok 5: Servírujeme a můžeme dozdobit pažitkou nebo petrželkou.
Dále přidáme cca 2 lžíce Podravky Natura, nebo 2 kostky zeleninového bujonu anebo jen sůl, jak kdo chce. Krok 3: Přilejeme vodu a dáme vše vařit: v normálním hrnci 20 minut, v tlakovém hrnci 5 minut. Krok 4: Po uvaření vybereme sítko, dáme do nějaké nádoby kysanou smetanu, ke které přidáme několik lžic vody z právě uvařené polévky, řádně promícháme a až pak dáme do hrnce, kde vše řádně promícháme (např. metličkou). Krok 5: Servírujeme a můžeme dozdobit pažitkou nebo petrželkou.
Zveřejněno 28. 4. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jednoduchá a rychlá jihočeská zelňačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v6Wn
Moje poznámka
Jednoduchá a rychlá jihočeská zelňačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v6Wn
Nejnovější recepty
Gravlax vejce
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 22 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:21
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno 1. 5. 2025 04:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ořechový chlebíček s čokoládou
Yanushka před 22 minutami
Čočka na kyselo
el.mencl před 36 minutami
Bramboračka se smetanou a sušenými houbami na maďarský způsob
Kamkara před 37 minutami
Čokoládovo-banánové muffiny
Vitek2015 před 2 hodinami
Kedlubnový salát s vejci a medvědím česnekem
Krista56 před 2 hodinami
Domácí větrníky
Nanina před 10 hodinami
Litý perník
Lenka Sedlackova před 12 hodinami
Pomazánka z červené řepy s křenem
monyss před 13 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
káťa před 13 hodinami
Hokaido pomazánka s Cottage sýrem
gabrus před 13 hodinami
Tématické fráze:
rychla zelnacka,
zelnacka v papinaku,
juhoceska zelnacka,
zelňačka z papiňáku,
vařím dobre,
pravá zelňačka,
recept na jihočeskou zelňačku,
roudenske zelí recepty,
bezmasá zelnačka,
rychlá zelňačka z kysaného zelí,
recept na jednoduchou zelnacku,
jihočeská bila zelnačka,
bio zelňačka,
jičeská zelnacka,
jednoduchá zelňačka z kysaného zelí,
jednoduchou zelnačka,
jednoducha zelnacka s houbami,
pravá zelňačka videorecept,
jednoduchá zelnice,
normalni zelňačka
Suroviny:
zelí kysané,
smetana,
brambory,
česnek,
kmín celý,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř čtyř barev,
podravka,
pažitka
Komentáře (7)
Ale předtím jsem tuto zelňačku mnohokrát vařil v normálním hrnci a nezdálo se mi, že by byly brambory (na kostičky, za 20 min) tvrdé...
Zemáky se sice uvaří, vo vnútri jsou měkké, ale avšak na povrchu jsou tužší, "gumovější"
No, jíst se to dá, ale já mám takovou neblahou zkušenost...