Papriková pasta
Zpracovat úrodu z vlastní produkce a uchovat na zimu, je vždy radost. Připravte si paprikovou pastu, která má široké využití. Zvolte sladkou či pálivou variantu. Použít ji můžete do polévek, omáček, gulášů, nebo na maso.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 327 kJ / 1 512 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,96 g |
Tuky | 104,34 g |
Vláknina | 24,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,26 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 118,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Papriku a feferonku omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky. Cibuli nakrájíme na kostičky, na oleji ji osmahneme až zesklovatí. ocet, cukr a sůl, mírně podlijeme vodou (asi 100 ml) a dusíme na mírném ohni asi 45 minut. Občas promícháme a případně dolijeme trochu vody, aby se zelenina nepřipalovala.
Krok 2: Přidáme papriky, ocet, cukr a sůl, mírně podlijeme vodou (asi 100 ml) a dusíme na mírném ohni asi 45 minut. Občas promícháme a případně dolijeme trochu vody, aby se zelenina nepřipalovala.
Krok 3: Ke konci přidáme protlak a ještě krátce provaříme. Měkkou zeleninu rozmixujeme ponorným mixérem, případně ještě dochutíme a ještě horké plníme do skleniček. Ihned zavíčkujeme a postavíme dnem vzhůru. Necháme do úplného vychladnutí a poté uskladníme.
Krok 4: Ihned zavíčkujeme a postavíme dnem vzhůru. Necháme do úplného vychladnutí a poté uskladníme.
Krok 5: Mám zkušenost, že takto připravená (bez sterilizace) vydrží v lednici nejméně do Vánoc. Pokud bychom ji chtěli uchovat déle, je lépe ji sterilizovat. (například v mikrovlnné troubě, počítáme 3 minuty na jednu skleničku o obsahu 320 ml, nebo jiným osvědčeným způsobem).
Zveřejněno 14. 9. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Papriková pasta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yON6
Moje poznámka
Papriková pasta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yON6
Nejnovější recepty
Kuřecí maso na paprice pro diabetiky bez mouky
Přidáno před 11 hodinami
Plněná kuřecí prsa s hráškem ( vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 12 hodinami
Maďarská krkovička
Přidáno před 14 hodinami
Čočka s kysaným zelím a paprikami
Přidáno před 16 hodinami
Sýrové tousty se zeleninou
Přidáno před 16 hodinami
Šoulet s uzeným kuřecím stehýnkem
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Buchtičky s krémem
Tatana61 před 7 hodinami
Pesto z pažitky
Bohunka37 před 7 hodinami
Smetanovo-kokosová bublanina
Bohunka37 před 7 hodinami
Tvrdý sýr
Lenina 123 před 10 hodinami
Banánové vafle
amaliesediv před 11 hodinami
Pomazánka z cottage - výborná, zdravá a dietní
Lucie1001 před 12 hodinami
Svíčková na smetaně
Toby. před 12 hodinami
Vepřové bylinkové špízy
E. J. K. před 12 hodinami
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
Ivana64 před 14 hodinami
Tvarohové koblížky
Hanka6677 před 14 hodinami
Tématické fráze:
paprikova pasta,
papriková pasta recept,
domácí papriková pasta,
pasta z paprik,
papriková harisa,
jak uchovat feferonky,
recept na paprikovou pastu,
papriková salsa,
pasta harisa,
domácí pasta z feferonek,
pasta z feferonek,
pasta z feferonek recept,
pasta z rajčat a paprik,
domácí harisa,
pasta z feferonky,
pasta z paprik recept,
papriková pasta s feferonek,
papriková pasta recepty,
feferonky pasta,
recept na pastu z feferonek
Suroviny:
cibule,
paprika čerstvá bílá,
feferonka,
olej,
ocet,
cukr,
sůl,
protlak rajčatový
Komentáře (7)
Pokud to vyrobím, tak přidám komentář a foto.