Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí kousky ve smetanovo hořčičné omáčce

Hodnocení receptu je 5,0 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MiskaM MiskaM

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 221 kJ /
1 248 kcal
Bílkoviny151,42 g
Tuky52,29 g
Vláknina8,16 g
Cholesterol 402 mg
Sodík 1,32 g
Sůl3,29 g
Sacharidy40,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do pánve dáme rozpálit trochu oleje. Maso nakrájíme na kostičky, osolíme a opepříme. Pak maso vložíme do rozpáleného oleje a opékáme z obou stran. Krok 2: Mezitím nakrájíme cibuli na plátky, rajče na kostičky a papriku na nudličky. To vše přihodíme k masu, vše promícháme a vaříme, dokud zelenina nezměkne (asi 30 minut). Krok 3: Když je zelenina i s masem měkká, přidáme celou smetanu, hořčici a za stálého míchání povaříme. Pokud se vám zdá že je omáčka moc hustá, přilijeme vodu tak, aby omáčky bylo dost. Mezitím stále mícháme. Krok 4: Já omáčku ještě zahustila troškou mouky, abych zase neměla polívku. Moukou jsem naředila s trochou zchladlé omáčky do hrnečku a pak v omáčce povařila. Nakonec podle chuti můžeme ještě přisolit a připepřit.

Zveřejněno 31. 8. 2017

Poznámka autorky MiskaM

Podáváme s bramborem nebo i s rýži :) já tentokrát zvolila brambory :) přeji dobrou chuť :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4rnx

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4rnx

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 4,0

Chutnalo mi to do doby, než jsem přidala hořčici. Všechny chutě přebila a to jsem ji dala podstatně méně. Příště tedy udělám bez hořčice, ale věřím, že jinému člověku to chutnat bude. Každopádně děkuji za inspiraci 🙂

Už to dnes budu dělat asi po páté a vždy skvělá záležitost. Děkuji za inspiraci<3<3

Michaela Medkova: Děkuji opět za vyzkoušení :-K Jsem ráda že moc chutná <3

Dnes opět k obědu a přidala jsem kurkumu a zázvor a bylo to opět moc dobré;-)

Dnes bylo uvařeno k obídku a je to moc dobré<3<3<3<3. Děkuji za RCP.:yes:

Michaela Medkova: ja děkuji za vyzkoušený recept :-K

Hlásím splnění úkolu, uvařeno a snědeno. S těmito rozdíly:
Kokosové mléko místo smetany
Jen jedna lžíce hořčice
Zaprášeno přes sítko moukou a provařeno, místo záklechtky.
2 rajčata
2 bílé papriky
Výsledek byl znamenitý

Drobek: děkuji za vyzkoušený recept :-8

Slintám<3

Líbí se mi to a protože na zítra plánuju něco z kuřecích prsou, přišel mi recept jako na zavolanou.<3
Mám doma konzervu kokosového mléka a tak ho zkusím použít místo té šlehačky. Uvidíme, zdá se mi to jako slušný nápad.

to je fakt 5 lžíce hořčice nebo to má být 0,5 lžíce?

cathleen:
No, autorka zvolila spíše složitější postup... (pomineme-li kostrbatou češtinu)
Šlo by to zahustit jednak šlehačkovou záklechtkou, druhak klasickou zátřepkou, neuvažujeme-li o zásmažce nebo jíšce, že :-)

cathleen: opravila jsem - tak jako předtím při aktivaci trochu nejasný text. :-)

Tématické fráze:
smetanovo hořčičná omáčka, kuřecí maso v hořčičné omáčce, hořčičná omáčka s kuřecím masem, hořčičná omáčka, kuřecí prsní řízky recepty, kureci na horcici, kuřecí kousky na hořčici, kureci nudličky v horcicne omacce, maso ve smetanovo hořčičné omáčce, kuřecí omáčky recepty, kuřecí maso v hořčicové omáčce, smetanovohořčičná omáčka, kuřecí maso se smetanovo hořčičnou s omáčkou, kuřecí maso s hořčičná omáčka, horcicna omáčka recept, kure v horcicne omacce, kureci platky v horcicne omacce, kuřecí kousky v hořčicové omačce, recepty na kuřecí prsní řízky, kuřeci prsní řízky omáčka recept

Suroviny:
prsa kuřecí, rajče, cibule, paprika čerstvá zelená, smetana, hořčice, olej, voda, mouka, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu