Houby na kyselo
Chodit do lesa a sbírat houby je náš oblíbený národní sport. Když už nás omrzí obyčejná houbová smaženice, je dobré si houby zakonzervovat. Takto připravené jsou vhodnou přílohou k různým pokrmům.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 421 kJ / 1 296 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 64,04 g |
Sůl | 160,00 g |
Sacharidy | 324,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 2. 10. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Houby na kyselo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x0g9
Moje poznámka
Houby na kyselo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x0g9
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 1 hodinou
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 12 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 16 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 20 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 1 hodinou
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 1 hodinou
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 10 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 10 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 14 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 14 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 16 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 16 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 17 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 17 hodinami
Tématické fráze:
houby na kyselo,
houbové kyselo,
houby nakyselo,
houby na kyselo recept,
houbové kyselo z čerstvých hub,
recept houby na kyselo,
kyselo z čerstvých hub,
nalev na houby na kyselo,
houbové kyselo recept,
nálev na houby,
recept na houby na kyselo,
recepty houbové kyselo,
houby nakyselo recepty,
zavaření hub na kyselo,
houby na kyselo se zeleninou,
recept na zavaření hub,
houby na kiselo,
hoby na kyselo recept,
houby na zavareni,
nejlepší nálev na houby
Suroviny:
voda,
ocet,
sůl,
cukr,
sacharin,
houby čerstvé,
bobkový list,
semínka hořčičná,
koření nové koření,
pepř celý
Komentáře (7)
Stačí dobře očistit. Máme sice po zavaření ve sklenici méně, ovšem chuť houbová, ne jen kyselá.
A já, bláha, myslel že jde o majdu s houbami...
Nálev se sacharinem znám, ale nepoužívám. Patrně vám vadí, ale používáte ho. Proč? V čem je zelenina (okurky) lepší?