Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapusta zapékaná s mletým masem a bulgurem

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 424 kJ /
2 491 kcal
Bílkoviny157,42 g
Tuky110,63 g
Vláknina33,97 g
Cholesterol 987 mg
Sodík 666 mg
Sůl1,32 g
Sacharidy202,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kel oberieme od vonkajších listov a rozštvrtíme. Dáme povariť do vriacej slanej vody, nevaríme dlho - cca 5 minút. Vyberieme, necháme dobre odkvapkať. Stržeň odstránime a kel mierne posekáme. Krok 2: Na oleji speníme cibuľu, po chvíli pridáme mleté mäso, premiešavame, oddeľujem hrudky mäsa od seba, kým nezbelie. Zasypeme paprikou, korením, osolíme, pretlačíme cesnak, pridáme pokrájaný lusk papriky a pokrájanú paradajku a podlejeme vodou (vody málo). Cca po 15 min pridáme majoránku, minútku prevaríme a vypneme sporák. Krok 3: Bulgur premyjeme, dáme do hrnca, zalejeme 400 ml vriacej vody, osolíme a varíme domäkka. Krok 4: Do mäsovej zmesi pridáme uvarený bulgur. Krok 5: Pekáč vystelieme pečiacim papierom, rozložíme polovicu kelu, na to rozložíme zmes mäsa a bulguru. Prikryjeme druhou polovicou kelu. Krok 6: Zalejeme osolenou kyslou smotanou, v ktorej sme rozšľahali vajíčka. Krok 7: Pečieme cca 40-45 min pri 180-200°C (sledujeme!).

Zveřejněno 3. 10. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XGWW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XGWW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Já už s bulgurem taky kapustu zapékala https://www.toprecepty.cz/recept/37955-kapusta-zap... a moc mi to chutnalo. S mletým to bude taky super :yes:

1974andrea: Kel by si určite zaslúžil väčšiu pozornosť v kuchyni a v kombinácii s mäsom a bulgurom je výborný.

Mne to strasne pripomina kolosvarsku kapustu.Teraz mame doma segedinsky,tak musim par dni pauzu,a hned urobim.:yes::yes::yes:

Ďakujem vám za milé komentáre, doteraz som robila vždy s ryžou, teraz som skúsila bulgur. :-8

<3Moc pekny recept asi vyzkousim v sobotu.:-K:yes:

Receptik ma hned oslovil ukladam na vyskusanie,som bezlepkarka,tak spravim s pohankou,alebo len kapustu s masom a ostatne pochutiny,uz teraz viem,ze mi bude chutit:yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Recept se mi líbí<3:-KPoužívám víc kuskus než bulgur,takže děkuji za inspiraci:-8

To by mi moc chutnalo :yes:

Bulgur u nás nejede, ale vyzkouším jiný způsob (já bulgur nejím, takže nevařím), ale recept s kapustou je moc dobrý, tu máme rádi, takže budu dělat, že umím a budu ...přemýšlet.;-)

Tématické fráze:
bulgur s mletým masem, zapečená kapusta s mletým masem, pohanka s kapustu a mletým masem, kapusta s bulgurem, kel s masem, bulgur, kapusta, bulgur s kapustou, burgur recepty s kyslou kapustou a masom, burgur s mletým masem, zapecena kapusta s mletym masem a rajčaty, recepty zapecena kapusta s veprovym masem, zapeceny bulgur s mletým masem, kel kapusta recept, zepečená kapusta s bulgurem, kapusta bolgur recept, recept na kapustu s mletým masem, zapečená kapusta s mletým masema bulgrem, recepty z kapusty s mletym masem, kapusta zapénaná s bulgurem

Suroviny:
kapusta, maso vepřové mleté, cibule, olej, česnek, pepř, majoránka, paprika sušená sladká, sůl, paprika čerstvá červená, rajče, bulgur, voda, smetana zakysaná, vejce

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu