Suroviny
Porce: 8 - 10 porcí.
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 290 kJ / 1 742 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 82,69 g |
Tuky | 112,44 g |
Vláknina | 9,15 g |
Cholesterol | 228 mg |
Sodík | 1,70 g |
Sůl | 4,05 g |
Sacharidy | 50,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bůček očistíme, nakrájíme na kostky a umeleme. Sýr nastrouháme na jemném struhadle a v míse ho promícháme s mletým masem, solí, mletým pepřem a 1 dl vína. Směs necháme chvíli odležet a dle potřeby jí dosolíme.
Krok 2: Mezitím vykostíme kuře (vykošťuji od hřbetu) a zlehka ho naklepeme přes fólii (mikrotenový sáček). Plát masa si položíme na fólii, maso osolíme a poklademe plátky anglické slaniny. Pak na 2/3 plátu rozetřeme mletou směs a posypeme ji nakrájenou petrželkou.
Krok 3: Poté plát masa zabalíme pomocí fólie do tvaru rolády. Balíme ze strany, kde máme náplň - po délce masa. Fólii odstraníme a roládu pevně převážeme motouzem (nití). Pak roládu ještě lehce osolíme.
Krok 4: V pekáčku rozehřejeme máslo a roládu ze všech stran opečeme. Poté přidáme na plátky nakrájenou cibuli a zlehka ji orestujeme. Vše podlijeme horkým vývarem (vodou) do poloviny výšky masa, pekáč přiklopíme poklicí a vložíme do vyhřáté trouby na 185°C.
Krok 5: Až se maso začne péct, tak teplotu stáhneme na 170°C a pečeme do změknutí. Maso dle potřeby podléváme, ale jen zlehka, aby v pekáči tzv. neplavalo. Roládu během pečení přeléváme vypečenou šťávou a ze stran pekáče, do šťávy seškrabujeme nápečky (udělají pěknou barvu). Asi 15 min před koncem pečení maso odklopíme, aby chytlo barvičku.
Krok 6: Měkké maso vyjmeme stranou a vzniklou šťávu v troubě (na 185°C) nebo na sporáku vydusíme na tuk. Ten pak zasypeme moukou, zasmažíme do světlé barvy a podlijeme chladným vývarem. Vše pečlivě rozmícháme a necháme v troubě, nebo na sporáku provařit.
Krok 7: Po 15 min. prováření šťávu přepasírujeme přes jemné síto do kastrolu, přidáme bílé víno, dle potřeby dosolíme, přistrouhneme oříšek a necháme ještě asi 10 min. pomalu provářet, aby šťáva pustila na povrch tuk (glanc). Pakliže je tuku hodně, tak ho jemně odebereme pomocí naběračky. Chuť šťávy je jemná a lehká.
Krok 8: Roládu zbavíme provázku, nakrájíme jí na plátky a dáme pod poklicí ohřát do trouby nebo jí ohřejeme na pařáčku.
Jako příloha se hodí rýže, brambory, bramborová kaše, i houskový knedlík.
Jako příloha se hodí rýže, brambory, bramborová kaše, i houskový knedlík.
Zveřejněno 11. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí roláda s bílým vínem a holandskou náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N0lD
Moje poznámka
Kuřecí roláda s bílým vínem a holandskou náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N0lD
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 5 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 14 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 17 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 18 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno 16. 6. 2025 08:27
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený chřest
Leren před 1 minutou
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 1 minutou
Veselý kuřecí plátek
Leren před 22 minutami
Kuřecí nudličky se žampiony
Leren před 23 minutami
Majonézové kuřecí nudličky
Leren před 24 minutami
Pečené nudličky z kapra
Leren před 25 minutami
Pikantní vepřová kýta
bonaher před 45 minutami
Pizza bez droždí
Fitulka před 49 minutami
Palačinky s džemem
Fitulka před 49 minutami
Domácí bujón
Fitulka před 50 minutami
Tématické fráze:
náplně do kuřecích rolád,
náplň do kuřete,
kuřecí roláda,
náplň do rolády,
čím naplnit kuře,
napln dokuřete,
naplne do kuřete,
recept na kuřecí roládu,
recepty rolady,
čím naplnit vykoštěné kuře,
holandská kuřecí rolka,
kureci roláda délka peceni,
roláda z kuřecího masa,
kuřecí roláda recept,
kuřecí maso na víně bílém,
jak balíme masovou roladu,
směs na špagety z veprovky,
pomazánka z bučku s bílým vínem,
nápln do kuřecích rolády,
napln do kurecich rolad
Suroviny:
bůček,
sýr eidam,
slanina anglická,
sůl,
pepř bílý,
víno bílé,
petrželka zelená,
cibule,
máslo,
ořech muškátový,
vývar,
mouka hladká
Komentáře (21)
Maris
Katica (neregi.), vykostit kuře není až takový problém
Magdalenko
Mirco, když se dívám na Tvé recepty a fotky - vypínám sporák a dávám foťák k ledu,