Žitný chleba
Žitný chléb má specifickou chuť, pro kterou je často vyhledávaný. Jediné, na co je potřeba dát pozor, je dostatečné vychladnutí po upečení. Nenařezávejte chléb předčasně a dopřejte mu čas, aby vychladnul a všechny procesy uvnitř těsta se dokončily.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 985 kJ / 1 908 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 53,94 g |
Tuky | 9,23 g |
Vláknina | 41,21 g |
Cholesterol | 6 mg |
Sodík | 6,49 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 381,78 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 17. 2. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žitný chleba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/olQL
Moje poznámka
Žitný chleba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/olQL
Nejnovější recepty
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 2 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 3 hodinami
Květákové karí placičky
Přidáno před 15 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 17 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno 3. 5. 2025 06:00
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pavučinkový makový závin.
Veronika.Hrozna před 19 minutami
Tilápie na rozmarýnu s česnekem
Hanka99 před 30 minutami
Tvarohová pomazánka s pažitkou
Sarka771 před 1 hodinou
Valašské frgály
bodie před 11 hodinami
Kapr na zelenině
Blofas před 13 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 13 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 14 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 15 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 15 hodinami
Tématické fráze:
zitny chleb,
zitny chleb recept,
žitný chleba,
žitný chleba recept,
recept na zitny chleb,
recept na žitny chleba,
recept žitný chléb,
recept žitný chleba,
zitny chleba recepty,
žitny chleb recepty,
top recepty chleba,
žitný chléb a zdraví,
nejlepší žitný chléb,
žitný kvásek recept,
recept na chleba,
jak upéci žitný chléb,
recepty žitný chléb,
žitný chléb,
založení žitného kvásku,
žitný chléb top recept
Suroviny:
kvas žitný,
voda,
mouka žitná chlebová,
mouka žitná chlebová,
podmáslí,
sůl,
kmín celý
Komentáře (14)
Mám je problém s tou ošatkou - 3x se mi povede vyklopit na plech a pak zase se mi v ošatce spodek přichytí a odtrhne se. Dobrý nápad s tou utěrkou, ale zase nebudou na chlebu ty krásné vroubky.
Nemáte někdo zkušenost jak dostat chleba z ošatky, samozřejmě dobře vysypat, to dělám, ale je to jak sázka. Nevím kdy se mi přilepí.
Díky předem za info.
Já bych to čekání asi tak dlouho nevydržela