Žitný chleba
Žitný chléb má specifickou chuť, pro kterou je často vyhledávaný. Jediné, na co je potřeba dát pozor, je dostatečné vychladnutí po upečení. Nenařezávejte chléb předčasně a dopřejte mu čas, aby vychladnul a všechny procesy uvnitř těsta se dokončily.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 985 kJ / 1 908 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 53,94 g | 
| Tuky | 9,23 g | 
| Vláknina | 41,21 g | 
| Cholesterol | 6 mg | 
| Sodík | 6,49 g | 
| Sůl | 16,00 g | 
| Sacharidy | 381,78 g | 
Postup přípravy
Zveřejněno 17. 2. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Žitný chleba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/olQL
Moje poznámka
					
				
Žitný chleba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/olQL
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 8 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 10 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 12 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 3 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 5 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 7 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 7 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 8 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 8 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 9 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 10 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 10 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 10 hodinami
						Tématické fráze:
						
							zitny chleb, 
						
						
							zitny chleb recept, 
						
						
							žitný chleba, 
						
						
							žitný chleba recept, 
						
						
							recept na zitny chleb, 
						
						
							recept na žitny chleba, 
						
						
							recept žitný chléb, 
						
						
							recept žitný chleba, 
						
						
							zitny chleba recepty, 
						
						
							žitny chleb recepty, 
						
						
							top recepty chleba, 
						
						
							žitný chléb a zdraví, 
						
						
							nejlepší žitný chléb, 
						
						
							žitný kvásek recept, 
						
						
							recept na chleba, 
						
						
							jak upéci žitný chléb, 
						
						
							recepty žitný chléb, 
						
						
							žitný  chléb, 
						
						
							založení žitného kvásku, 
						
						
							žitný chléb top recept
						
					
						Suroviny:
						
							kvas žitný, 
						
						
							voda, 
						
						
							mouka žitná chlebová, 
						
						
							mouka žitná chlebová, 
						
						
							podmáslí, 
						
						
							sůl, 
						
						
							kmín celý
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
	
Komentáře (15)
Mám je problém s tou ošatkou - 3x se mi povede vyklopit na plech a pak zase se mi v ošatce spodek přichytí a odtrhne se. Dobrý nápad s tou utěrkou, ale zase nebudou na chlebu ty krásné vroubky.
Nemáte někdo zkušenost jak dostat chleba z ošatky, samozřejmě dobře vysypat, to dělám, ale je to jak sázka. Nevím kdy se mi přilepí.
Díky předem za info.
Já bych to čekání asi tak dlouho nevydržela