Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 966 kJ / 470 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 56,14 g |
| Tuky | 16,88 g |
| Vláknina | 9,67 g |
| Cholesterol | 1,49 g |
| Sodík | 232 mg |
| Sůl | 0,54 g |
| Sacharidy | 20,32 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na oleji osmažíme lehce dorůžova jemně pokrájenou cibuli, ke které přidáme osmažit i očištěná, osolená a opepřená játra.
Krok 2: Po osmažení jater přidáme krátce osmažit i nasekaný česnek, snítky bylinek a celé malé nebo větší pokrájené žampiony.
Krok 3: Dále přilijeme vývar a pod poklicí podusíme do změknutí jater.
Krok 4: Vývar následně zahustíme jíškou dle požadované hustoty sosu, vše ještě krátce povaříme a můžeme podávat.
Krok 5: Podáváme s rýží, těstovinami či bramborovou přílohou.
Zveřejněno 14. 1. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bylinková játrová omáčka se žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EEXN
Moje poznámka
Bylinková játrová omáčka se žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EEXN
Nejnovější recepty
Domácí veka
Přidáno před 11 hodinami
Jihočeská zelná polévka
Přidáno před 12 hodinami
Pórkový salát s vejci a jogurtovou zálivkou
Přidáno před 17 hodinami
Mrkvové lívanečky s borůvkovou omáčkou
Přidáno před 18 hodinami
Poctivý vepřový burger v domácí housce
Přidáno před 21 hodinami
Roládky na 3 způsoby
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jemné domácí houskové knedlíky
Pecenesele před 11 hodinami
Rychlé nočky z kefíru
Praevka před 11 hodinami
Kančí žebra s řeznickým salátem
sedmikraska 77 před 12 hodinami
Čočka na kyselo (bez mouky)
Markeeta před 14 hodinami
Pudinkové slepované cukroví
Panova před 15 hodinami
Pečené uzené koleno s černým pivem
[email protected] před 17 hodinami
Jednoduché hovězí závitky s cibulí a slaninou
MiroslavB před 18 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
fialam58 před 18 hodinami
Zelňačka (klasika)
Peggyna před 18 hodinami
Tématické fráze:
játrová omáčka,
játrová omáčka z kuřecích jater,
omáčka s játry a žampionech,
omáčka se žampiony,
žampionová omáčka,
kuřecí játrová omacka se zampiony,
játrová omáčka z kuřecích jater se žampiony,
játrová omáčka s žampionama,
zampiony bylinky,
játrová omáčka s rozmarýnem,
omačka se žampiony recepty,
žampionová omáčka s játrou,
jatrova omacka na zampionech,
kureci jatra na zampionech,
játrová omáčka videorecept,
játrová omáčka se žampionama,
zampionova omáčka z čerstvých zampionu
Suroviny:
játra kuřecí,
žampióny,
cibule,
česnek,
rozmarýn,
tymián,
sůl,
pepř mletý,
vývar,
olej
Komentáře (8)