Postup přípravy
Krok 1: Řepu omyjeme a každou zvlášť zabalíme do alobalu a dáme péct do předehřáté trouby (220ºC) na 2 hodiny.
Krok 2: Asi 20 minut před koncem pečení řepy se pustíme do přípravy masa a omáčky. Panenku (vcelku) opepříme a potřeme prolisovaným česnekem a olivovým olejem, poté vložíme na rozpálenou pánev. Necháme maso zatáhnout a až poté posolíme. Opékáme ze všech stran tak dlouho, jak krvavé chceme maso mít.
Krok 3: Poté panenku přendáme na talíř a na pánev přilijeme víno, vývar a smetanu. Důkladně promícháme, aby se nám všechny ingredience spojily a přidáme kuličky zeleného pepře. Omáčku necháme zredukovat na požadovanou hustotu a na závěr přidáme oříšek másla, případně dochutíme solí.
Krok 4: Maso nakrájíme na plátky, které na talíři přelijeme omáčkou. Podáváme s červenou řepou nakrájenou rovněž na tenké plátky.
Zveřejněno 13. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Panenka s pepřovo-smetanovou omáčkou a pečenou řepou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B6Vk
Moje poznámka
Panenka s pepřovo-smetanovou omáčkou a pečenou řepou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B6Vk
Nejnovější recepty
Meruňkový páj s tvarohem
Přidáno před 7 hodinami
Caesar salát naší rodiny
Přidáno před 8 hodinami
Slávky na asijský způsob
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno 18. 6. 2025 11:00
Cuketová pomazánka
Přidáno 18. 6. 2025 08:02
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno 18. 6. 2025 07:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchaný perník
ferda30 před 43 minutami
Krůtí kousky s mrkví a žampiony
Ivca14 před 3 hodinami
Staročeské plátky podlévané pivem
Ivca14 před 3 hodinami
Drobenka na koláč
Pavluska75 před 3 hodinami
Salát z pečené červené řepy a cibule
Jana.Vernerova před 4 hodinami
Špenátová polévka II.
Kajkajak před 6 hodinami
Žampionové placičky s nivou
Panova před 6 hodinami
Tříbarevná buchta (Ala)
Evculina84 před 6 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Kometka35 před 8 hodinami
Tématické fráze:
vepřová panenka se smetanovou omáčkou,
vepřová panenka na zeleném pepři,
panenka na zeleném pepři,
jak dlouho péct vepřovou panenku,
vepřová panenka recepty s omáčkou,
jak dlouho pect panenku,
vepřová panenka s pepřová omáčkou,
pečená vepřová panenka,
hovězí panenka,
panenka se smetanovou omáčkou,
omáčka ze zeleného pepře,
panenka s omáčkou,
hovězí panenka recepty,
jak péct panenku,
vepřová panenka v pepřové omáčce,
vepřová panenka v omáčce ze zeleného pepře,
vepřová panenka na pepři,
vepřová panenka smetanová omáčka,
omacka na panenku,
jak péct vepřovou panenku
Suroviny:
panenka vepřová,
sůl,
pepř,
olej olivový,
vývar hovězí,
víno bílé,
smetana ke šlehání,
pepř zelený sterilovaný,
máslo,
sůl,
řepa červená
Komentáře (7)