Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 636 kJ / 1 347 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 154,07 g | 
| Tuky | 71,82 g | 
| Vláknina | 11,34 g | 
| Cholesterol | 350 mg | 
| Sodík | 1,20 g | 
| Sůl | 2,70 g | 
| Sacharidy | 18,95 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Drobně pokrájený špek a cibuli osmažíme dorůžova na trošce oleje. Následně přidáme osmažit na plátky pokrájené, naklepané, osolené a opepřené roštěnky, které jsme po stranách nakrojili, aby se tepelnou úpravou nezkroutily.
	Krok 2: Po osmažení roštěnek přidáme nasekaný česnek a bylinky, promícháme a necháme rozvonět. Maso zalijeme vývarem tak, aby byly roštěnky potopené, přidáme pokrájené houby a dusíme do změknutí, za občasného promíchání a podlití.
	Krok 3: Po změknutí masa roštěnky vyjmeme, omáčku doplníme do požadovaného množství vývarem, vyndáme větvičky z bylinek, dochutíme solí a pepřem dle chuti, zahustíme domácí jíškou z másla a hladké mouky nebo troškou hladké mouky rozmíchané v malém množství studené vody a necháme provařit. Roštěnky vrátíme zpět do omáčky prohřát a podáváme.
	Krok 4: Podáváme s bramborovým nebo houskovým knedlíkem, noky, rýží či bramborem.
Zveřejněno 21. 3. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Houbové roštěnky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Qp75
Moje poznámka
					
				
Houbové roštěnky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Qp75
Náhodný recept
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 5 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 23 minutami
	
			
	
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 24 minutami
	
			
	
Třená buchta
Martina Veveruska před 28 minutami
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 58 minutami
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 4 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 5 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 6 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 7 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 7 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 8 hodinami
						Tématické fráze:
						
							roštěná na houbách, 
						
						
							roštěnky na houbách, 
						
						
							roštěnka na houbách, 
						
						
							roštěná na houbách recept, 
						
						
							roštěnky na houbách recept, 
						
						
							recept roštěna na houbach, 
						
						
							roštěná na na houbách, 
						
						
							roštěná s houbami, 
						
						
							roštěnec na houbách, 
						
						
							roštěná omáčka na houbach, 
						
						
							rostenky na na houbách, 
						
						
							roštěná na čerstvych houbach, 
						
						
							roštěná s houbama, 
						
						
							roštěnec na o houbách, 
						
						
							roštěnka s houbami, 
						
						
							roštěná na houbach top recept, 
						
						
							roštěná na hooubach, 
						
						
							roštěnka na houbách recept, 
						
						
							roštenky s houbami, 
						
						
							houby k roštěné
						
					
						Suroviny:
						
							roštěná hovězí, 
						
						
							cibule, 
						
						
							špek uzený, 
						
						
							olej, 
						
						
							tymián, 
						
						
							rozmarýn, 
						
						
							česnek, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							vývar, 
						
						
							jíška
						
					
	
			
	
	
Komentáře (3)
No, v tomto případě je namáčení zbytečné, že