Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokoládovo-malinové řezy

Tento čokoládový dezert plněný tvarohovým krémem s malinovým rozvarem, politý čokoládovou polevou a hojně zdobený čokoládovými hoblinkami, je prostě symfonií chutí. Navíc vypadá jako malé mistrovské dílo. Neváhejte a přesvědčte se...

Hodnocení receptu je 5,0 (36×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

medanek medanek

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 194 kJ /
4 349 kcal
Bílkoviny91,61 g
Tuky198,85 g
Vláknina32,00 g
Cholesterol 715 mg
Sodík 687 mg
Sůl2,20 g
Sacharidy532,14 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mléko, vejce, olej našleháme, přidáme vše ostatní a mícháme, až se vše krásně spojí. Pečeme v pekáčku s pečícím papírem na 170 °C přibližně 15-20 min. Je potřeba udělat test špejlí. Krok 2: Maliny rozvaříme s cukrem (množství je individuální) do tekutější podoby a přepasírujeme přes hustší síto. Krok 3: Tvaroh, smetanu a cukr dobře umícháme na hladký krém (já v robotu) a vmícháme tuhou šlehačku (malé množství necháme na konečné zdobení) a přidáme malinový rozvar. Krok 4: Želatinový ztužovač rozpustíme dle návodu na obale, přidáme do krému a krátce ještě promícháme. Krok 5: Z upečeného, vychladlého korpusu odřízneme z boku po celé délce tak 4-5 cm široký pruh (takový hranolek) a zbývající část rozřízneme na dva pláty.
Na jeden plát rozetřeme část krému, na to položíme hranolek a zbytkem krému vyplníme místa kolem a vrch urovnáme do hladka.
Překryjeme druhým plátem a dáme do lednice ztuhnout. Krok 6: Z čokolády škrabkou uděláme pár hoblinek na ozdobu. Polevu rozpustíme v horké vodě a natřeme ji na ztuhlý moučník, posypeme čokoládovými hoblinkami. Nakrájíme na řezy a libovolně dozdobíme .

TIP: Jak nastrouhat čokoládu

Zveřejněno 19. 4. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládovo-malinové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GOE0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládovo-malinové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GOE0

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Vždyť píšu ,že jsem to zkusil dát více ztužovače (asi sáček a půl) a už se to nedalo jíst bylo to jako "kašovitá hmota bez chuti" a nechal jsem to taky v lednici přes noc. No a tvaroh jsem koupil ve vaničce a byl tuhý do té doby než jsem ho spojil se zakysanou smetanou potom tekl jako kaše a už se to vezlo až do konce. A následně to vše spapala popelnice. :-(

Nojono ... nepovedlo se. Hodil jsem to celé do popelnice. Dal jsem více té želatiny a už to bylo hnusný. ;-(

Tak mi to nedalo a zkusil jsem to ... a výsledek ? Dělal jsem přesně postup do puntíku a mám to v lednici a plave to ! Je to tekutá kaše. To bych tam musel dát 3 ty ztužovače a ještě by to možná nestačilo. Ale jinak díky, alespoň jsem to zkusil. ;-(

gillan63: Na toto množství hmoty by mělo být ztužovače Dr.Oetker alespoň 1 1/2 sáčku, jeden se používá na cca 600 až 700 g hmoty. Kromě toho už se mi taky stalo, že se mi "nechytl" a dort ztuhl jenom zčásti. ;-(

gillan63: To mne mrzí, že se nepovedlo;-( Nevím, čím to bylo, moc řídký tvaroh? Nebo nekvalitní smetana? Nevím. Pravda je, že asi by se nic nepokazilo dát tam o trochu více ztužovače. Na obale píší, že je tak na 700 g. Já tento krém dělám často s malými obměnami a nikdy se ještě nestalo, že by tekl. Také je potřeba to nechat pořádně uležet, já většinou nechávám přes noc.

Dobrý den. Chci se zeptat medanek : Co je to střední plech ? Já myslím, že na velikosti plechu docela záleží , jelikož se mi už stalo, že jsem vzal plech podle sebe jelikož u receptu nebyla právě psána velikost plechu a já nalil těsto jen do polovic plechu a neodhadl jsem to a druhou polovinu jsem měl suchou a kdybych ho rozetřel násilím, tak by těsto mělo asi 1 mm. Takže jsem ho musel vylít a použít menší plech, ale tomu se dá předejít právě změřením dna plechu toho, kdo už to dělal. Pro začátečníky je tato důležitá informace k nezaplacení. Díky.

medanek : nezlobte se ,ale tohle nemůže být opravdové :-D:-D taková nádhera :yes::yes:
do jak velkého pekáčku to je,mám poloviční z velkého, klasického plechu,nebude korpus moc vysoký ? A ještě se zeptám : jak a čím krájíte ,že to máte tak hladké. Děkuji

zdenka.s: Zdenko, krájím normálním ostrým nožem, který namočím do horké vody a po ukrojení otřu a znovu do horké vody. Nejlépe je mít dva nože a střídat, aby se nemuselo čekat, než se zahřeje. A co se týká plechu, mám takový střední, ale je to vlastně jedno, stejně se překrojí na 2 pláty a výška zákusku je libovolná , stejně tak u krému není přesně určeno kolik ho tam dáme. :-):-)
A moc děkuji :-)

Řezy máte nádherně provedené:yes:
Jsou jen tak na sebe poskládané (jak píšete) a po vychlazení po délce oříznuté a příčně nakrájené, nebo dělané v kapslu (rámečku) a posléze krájené jenom napříč?:-O

maris: Děkuji :-K:-)

casino: Tak jak píši před rozkrojením, odkrojím kousek kraje z upečeného hotového korpusu ( libovolnou šířku) zbytek rozkrojím na dva pláty. První natřu trochou krému, položím odkrojený pruh a doplním krémem okolo i nad a na to druhý plát. A děkuji :-)

Krásné a určitě lahodné řezy <3:yes::-K

Masula: Děkuji, ano chutnaly :-8:-K:-K

Ty jsi perfektní, já nemám slov pro takovou nádheru, to jsem ještě neviděla Ninuš:-K

Ivace64: Děkuji Ivi :-K:-K

Jo tak tohle bude výborná železitost. A navíc je to jako prezentace z luxusní kavárny. Fakt nádhera. A navíc svěží :yes:

srettka: Děkuji, je opravdu svěží a čím víc krému , tím lépe:-K:yes:

Ty nemáš chybu. :-K:yes:

Jana Dorazinová-Remková: Děkuji Jani :-K:-)

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
malinové řezy, cokoladovo malinove rezy, malinový rozvar, malinový řez, malinové řezy s želatinou, čokoládové řezy, čokoládové řezy s malinami, čokoládový řez s malinami, rozvarene maliny, čokoládovo malinový řez, rozvar z malin, malinové řezy se želatinou, cokoladove malinovy rez, výborné malinové řezy, malinovy rozvar recepty, peceme s malinami, řez malin, malinové moučníky, kavovy moucnik s malinami, malino čokoládový dort recept

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr, kakao, vejce, olej, mléko, prášek do pečiva, extrakt vanilkový, tvaroh plnotučný, smetana zakysaná, cukr, smetana, ztužovač želatinový, maliny, cukr, čokoláda hořká, poleva čokoládová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu