Slepičí polévka ze „Šlajfu“

Polévky Doba přípravy: 2 a 1/2 hod 1 názor

Polévky Doba přípravy: 2 a 1/2 hod 1 názor

Suroviny 8;

1/2 slepice
2 mrkve
1 petržel
1/4 celeru
1 cibule
2 stroužky česneku
1 vejce
4 lžíce hrubé mouky
1 list bobkového listu
6 kuliček nového koření
10 kuliček celého pepře
3 l vody
2 lžíce mléka
sádlo
sůl
petržel

Postup přípravy receptu

  1. Slepici prudce osmahnu na sádle ze všech stran, vložím cibuli, kořenovou zeleninu na kousky, česnek a zasmažím.

  2. Pak osolím a okořením, zaliji vodou a přivedu k varu a vařím 2 hodiny pomalu na mírném ohni (případnou vytvořenou pěnu průběžně odebírám).

  3. Pak polévku scedím a scezenou polévku znovu přivedu k varu. Z vejce, hrubé mouky, mléka, špetky soli a pepře vymíchám řidší hmotu a pomocí vidličky vkládám do vroucí polévky – tvořím různě velké drobení až nočky .

  4. Pak vložím do polévky mrkev a příp. i kousky masa ze slepice. Krátce zavařím a podávám zdobené petrželí.

Komentáře k receptu Slepičí polévka ze „Šlajfu“

Tématické fráze: poctivá slepičí polévka recept slepičí polévka videorecept slepičí sádlo slepičí polévka poctivá slepičí polevka slepičí polévka video slepičí polévka recept video chřest dle f.josefa recepty polévky slepičí polévka recept sepičí polévka recept slepice recepty silná slepičí polévka co ze slepici slepičí polévka video recept slepičí kaldoun je kaldoun židovský video jak uvarit slepičí polévky slepičí polévka-video