Slepičí polévka ze „Šlajfu“

Josef Lerch Kuchař: Josef Lerch

Doba přípravy: 2 a 1/2 hod 8; Polévky 1 názor

Suroviny

1/2 slepice
2 mrkve
1 petržel
1/4 celeru
1 cibule
2 stroužky česneku
1 vejce
4 lžíce hrubé mouky
1 list bobkového listu
6 kuliček nového koření
10 kuliček celého pepře
3 l vody
2 lžíce mléka
sádlo
sůl
petržel
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Slepici prudce osmahnu na sádle ze všech stran, vložím cibuli, kořenovou zeleninu na kousky, česnek a zasmažím.

  2. Pak osolím a okořením, zaliji vodou a přivedu k varu a vařím 2 hodiny pomalu na mírném ohni (případnou vytvořenou pěnu průběžně odebírám).

  3. Pak polévku scedím a scezenou polévku znovu přivedu k varu. Z vejce, hrubé mouky, mléka, špetky soli a pepře vymíchám řidší hmotu a pomocí vidličky vkládám do vroucí polévky – tvořím různě velké drobení až nočky .

  4. Pak vložím do polévky mrkev a příp. i kousky masa ze slepice. Krátce zavařím a podávám zdobené petrželí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Slepičí polévka ze „Šlajfu“

TIP dne na email

Tématické fráze: poctivá slepičí polévka recept slepičí polévka videorecept slepičí sádlo slepičí polévka poctivá slepičí polevka slepičí polévka video slepičí polévka recept video chřest dle f.josefa recepty polévky slepičí polévka recept sepičí polévka recept slepice recepty silná slepičí polévka co ze slepici slepičí polévka video recept slepičí kaldoun je kaldoun židovský video jak uvarit slepičí polévky slepičí polévka-video