Kopřivové listy v sýrovém těstíčku
Kopřiva je známá jako velmi rozšířený žahavý plevel, má ale i zajímavou chuť a spoustu pozitivních účinků na lidský organismus. Vyzkoušejte méně známý způsob její přípravy - osmažte ji dozlatova v nadýchaném těstíčku.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 422 kJ / 579 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 36,26 g |
| Tuky | 23,90 g |
| Vláknina | 1,49 g |
| Cholesterol | 551 mg |
| Sodík | 1,61 g |
| Sůl | 3,82 g |
| Sacharidy | 46,09 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 18. 4. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kopřivové listy v sýrovém těstíčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/orPK
Moje poznámka
Kopřivové listy v sýrovém těstíčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/orPK
Nejnovější recepty
Husičkový vývar
Přidáno před 3 hodinami
Jablečné krémové řezy
Přidáno před 4 hodinami
Bramborový guláš s paprikou
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí medailonky s pikantní směsí
Přidáno před 6 hodinami
Krém ze strouhané zeleniny
Přidáno před 6 hodinami
Pórková krémová polévka bez mouky
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborové knedlíky
magdalenka před 8 minutami
Králičí placičky
TomasLinha před 21 minutami
Sváteční maková bábovka
Zsuzsu1 před 21 minutami
Rohlíčky ze šlehačkového těsta
Xsaxana před 22 minutami
Těsto na bramborové knedlíky
magdalenka před 24 minutami
Dobré ořechové pečivo
magdalenka před 31 minutami
Bramborový guláš s paprikou
TomasLinha před 40 minutami
Ořechový závin
Panky před 1 hodinou
Celerové hranolky z trouby
Voxis před 2 hodinami
Vepřová kýta na hořčici ve smetanové omáčce se zeleným pepřem
Rybja před 2 hodinami
Tématické fráze:
kuchař ví kosmatice,
akát v těstíčku,
kopřivové chipsy,
kopřivové víno,
smažene kopriva,
kopřivové smaženky,
listy v těstíčku,
cukynu řizky
Suroviny:
vejce,
mléko,
víno bílé,
sýr nastrouhaný,
mouka polohrubá,
kypřící prášek do pečiva,
omáčka sojová,
sůl,
pepř mletý,
koření grilovací,
česnek sušený,
olej
Komentáře (9)
À la kosmatice jsem zkoušel po sladku (s rumem) černý bez, akát, po sladku i po slanu cukýnu, dýni (s vínem, vodkou), ale vždy to vyšlo (až na zanedbatelné chuťové nuace) nastejno: pojídali jsme smažené těstíčko zpravidla na stopce kolem ničeho, v horším případě byl "obal" nacucaný tukem
No, ale to taková jablka v těstíčku, nebo zeleninová tempura..., tak to je jiné "maso", že