Suroviny
Porce: 12 kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 455 kJ / 1 065 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,84 g |
Tuky | 14,88 g |
Vláknina | 7,50 g |
Cholesterol | 268 mg |
Sodík | 142 mg |
Sůl | 0,31 g |
Sacharidy | 188,11 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mouku smícháme s droždím, cukrem a solí. Přidáme máslo (olej), vejce a ¾ mléka. Začneme mísit těsto a podle tuhosti přidáme zbytek mléka. Když se nechytá mísy, necháme v teple pod utěrkou kynout. Trvá to asi 30-40 minut podle teploty v místnosti.
Krok 2: Ovoce omyjeme, třešně, višně nebo meruňky vypeckujeme. Dáme na papírovou utěrku oschnout.
Krok 3: Vykynuté těsto má asi 2x větší objem než předtím. Když do něj píchneme prstem, nebo koncem vařečky, vrátí se pomalu zpátky. Vyklopíme na vál a nakrájíme na stejně velké kousky. Kdo má už trochu zkušenosti, může tístka vyházet lžící. Z těsta uděláme dlaněmi kuličku a roztáhneme prsty na přibližně stejně silné placičky. Naplníme ovocem a zabalíme. Těsto docela dobře lepí a při vaření se nerozpojí.
Krok 4: Do velkého hrnce dáme vařit asi 3 cm vody. Knedlíky dáme na pařáček, pokud nemáme, položíme na napařovač knedlíků pečící papír, který lehce pomažeme tukem. Položíme knedlíky a pařák dáme do vroucí vody na 25 minut.
Krok 5: Mezitím připravíme tvaroh nebo mák s cukrem, kdo má rád, opraženou strouhanku s cukrem a rozpustíme máslo.
Krok 6: Knedlíky nejsou „ obleptané ‘‘ jako při vaření ve vodě, nemusíme je obracet ani obalovat ve škrobové moučce, aby nebyly rozvařené.
Zveřejněno 4. 6. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ovocné knedlíky v páře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nqK5
Moje poznámka
Ovocné knedlíky v páře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nqK5
Nejnovější recepty
Minimuffinky
Přidáno před 2 hodinami
Zapékané pirohy
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
Přidáno před 6 hodinami
Vepřová panenka plněná slaninou a nivou, smetanový pórek.
Přidáno před 7 hodinami
Husí prsa s bramborovo-hráškovým pyré
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí sendvič
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená bylinková vepřová kýta
Tomas_K před 1 hodinou
Sváteční maková bábovka
Eri86 před 1 hodinou
Svěží jahodový dort
Lauri74 před 2 hodinami
Jablečný koláč s ovesnými vločkami
Nikola73 před 2 hodinami
Chleba s vajíčkem - snídaně nebo večeře
bobnak před 2 hodinami
Kedlubny v sýrovém těstíčku
Sahula před 2 hodinami
Provensálská vepřová kýta
Monkrizova před 3 hodinami
Ovocný jogurťák
danila před 4 hodinami
Macecha řezy
lenulenka1. před 4 hodinami
Tématické fráze:
ovocné knedlíky na páře,
ovocné knedlíky v páře,
ovocné knedlíky vařené v páře,
knedliky na pare,
jak dlouho vařit ovocné knedlíky,
kynuté ovocné knedlíky vařené v páře,
vareni ovocnych knedliku v pare,
ovocne kynuté knedlíky nad párou,
kynuté ovocné knedlíky na páře,
knedliky v pare,
jak dlouho vařit ovocné knedlíky v páře,
kynuté ovocné knedliky v páře,
ovocné knedlíky nad párou,
jak dlouho varit knedliky v pare,
ovocné knedlíky vařené na páře,
vaření knedlíků v páře,
nejlepší recept na kynuté ovocné knedlíky v páře,
jak vařit knedlíky v páře,
kynuté ovocne knedlíky nad párou,
jak varit ovocne knedliky v pare
Suroviny:
mouka hladká,
cukr,
máslo,
sůl,
vejce,
mléko,
droždí sušené,
povidla švestková,
tvaroh na strouhání,
mák,
houska,
cukr
Komentáře (30)
Holky uz poznali cesko a porad po me chreji bobka takovy ten smetanovy nebo tvarohovy yogurt a bebe brumika:) jooo a prave ovocne knedliky:) ted mam celkem litacku s mladsi zdenickou (2)roky, operovali ji a porad ma stejny problem, takze zkusim zitra knedlicky:)
asi jde o omyl z mé strany
No, pokud ale ne, tak zde je tvaroh po našem
https://www.toprecepty.cz/recept/4407-domaci-tvaro...
Urcite, ono tady vse co je mlecne nemaji dobre vyrobky a to celkove.....
Taky nemám doma teploměr a nevím u čeho je napsané 65°C, ale řekla bych, že je to maximální teplota ve které udržíte prst.
U nás doma na takové úrovni nejsme, abychom měřili jídlu teplotu.
Ano ovoce tady mame taky cerstve, kazdy den,avokado mame deno denne doma, snidane obed nebo vecere:)
Ovoce to same , k tomu asi 20druhu bananu, cervene,chutove jako jablko, slane atd :)
Zajímavý postup
U nás kyšku opatrně, pomalu ohřejeme a podle konečné teploty máme následně měkký či tvrdší tvaroh.
Až je v kastrolu pod sraženým mlékem ta žlutozelená tekutina, polijeme vrch vařící vodou, mléko se lekne a udělá tvaroh
Jen z krabicového mléka to nejde. Zase neznám postup se zahříváním, ale taky to asi jde.
Ziju v peru a vse je spanelsky ale mluvim tim jazykem uz 14let takze rozumim jen mi dela problem opravdu najit veci alespon podobnym nasim...tvaroh treba.. tvaruzky,rybiz, tresne.... atd
Cesko je proste cesko:) a ano , pomazanky a knedlicky delam porad:)
Tvaroh si můžete vyrobit, pokud tam neprodávají jen trvanlivé mléko v krabici. Tvarůžky jsou asi záležitost střední Evropy, a ovoce máte zase jiné, možná lepší ananasy a avokádo. Tady je avokádo docela hrůza a kdo jednou zkusí nějaké v jeho domovině, potom už to marketové dozrávané nepozře, zrovna tak mango.
Tak tomu rozumím, já si na cesty sušené droždí vozím. Když po nás chtějí nějaké národní jídlo, dělám koláčky. Většinou se dá použít mouka all purpose. Jen do Číny jsem si raději mouku vzala, protože čínsky přečtu jen WC a východ, a není pravda, že mají všude nápisy v angličtině. To budete mít hodně pomazánky a knedlíčků z kila droždí.
Na 250 g mouky bych dala 20 g čerstvého. ( Půl kostky, jestli máte 42 g , tu nejběžnější ). Vůbec z toho nemusíte mít obavy.
Není zač.
Není to moc, knedlíky jsou krásně nadýchané a droždí v nich není cítit. 2 malé lžičky jsou asi půl sáčku a ten je na 0,5 kg.
Sušené droždí používám často, mám vždy doma a nic z něj nepraskne. Nevýhoda je, že těsto déle kyne a droždí je dražší než čerstvé. A nejde z něj udělat pomazánka ani knedlíčky do polévky. Maska na obličej ano.
Mně zase přijde 10 minut málo, už kvůli ovoci uvnitř, ale záleží na velikosti knedlíků. Pokud máme knedlíky meruňkové nebo švestkové, bude ovoce nedovařené. Taky mouka se má vařit kvůli stravitelnosti. Ale záleží na Vás, jak jste zvyklá. 10 minut vařím tvarohové knedlíky ve vodě, ale tam je na ovoci malá vrstva těsta.
U nas mame jen hl.mouku takze moc dekuji za recept :)
Zrovna mame cas obedu a ja nevedela co uvarit
K receptu nejsou žádné komentáře.