Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tarator - studená bulharská polévka

Hodnocení receptu je 4,7 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

domin_krayzel

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 404 kJ /
814 kcal
Bílkoviny68,14 g
Tuky40,10 g
Vláknina3,43 g
Cholesterol 117 mg
Sodík 325 mg
Sůl0,80 g
Sacharidy44,68 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Salátovou okurku omyjeme, nakrájíme na drobné kostky a smícháme s jogurtem. Krok 2: Přidáme namačkaný česnek, nasekaný kopr, sůl, pepř a chilli podle chuti. Krok 3: Polévku na talíři zakápneme olivovým olejem, posypeme nasekanými ořechy a dozdobíme koprem.

Zveřejněno 8. 6. 2018

Poznámka autora domin_krayzel

Tip! Pokud si chcete dopřát maximální osvěžení v letních dnech, doporučuji dát do misky nebo na talíř 2 kostky ledu a poté polévku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tarator - studená bulharská polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kj4G

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tarator - studená bulharská polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kj4G

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

To vypadá spíš jako nějaký dip. Tarator je polévka, tudíž je řidší. Taky dělávám, jen okurku strouhám. Přidávám fotku.

zizala: Záleží to na chuti a gustu každého, jakou konzistenci zvolí. Já raději krájím okurku na kostky, a pod polévku dám víc ledu a v průběhu jídla se mi pěkně naředí.

Tématické fráze:
tarator recept, tarator, bolharska studena polévka, koření na tarator, polévka tatator, bulharska polevka z okur, tarator.bulharská polívka, buharska studena polevka, bulharská rajčatová pomazánka, bulharska polevka tarantor, tarator pomazánka, recept na recky tarator, recepty bulharská polévka

Suroviny:
jogurt řecký, okurka salátová, česnek, kopr, sůl, pepř, koření chilli, olej olivový,

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu