Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sashimi z tuňáka s avokádem a rajčatovou-koriandrovou salsou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Karolina09 Karolina09

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 443 kJ /
345 kcal
Bílkoviny70,68 g
Tuky2,12 g
Vláknina6,87 g
Cholesterol 150 mg
Sodík 360 mg
Sůl0,87 g
Sacharidy7,91 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Limetky odšťavněte. Krok 2: Cibuli nakrájejte nadrobno. Rajčátka zbavte semínek a nakrájejte na drobné kostičky. Koriandr zbavte silných stonků a nasekejte. Krok 3: Zeleninu, bylinky, limetkovou šťávu a olej smíchejte. Krok 4: Tuňáka nakrájejte na plátky. Avokádo rozpulte, vyjměte pecku a nakrájejte na plátky. Naaranžujte na talíř. Ihned podávejte.

Zveřejněno 15. 7. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2m6N

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2m6N

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (29)

Je to vynikajúce, až na to, že som nevedela, čo mám vlastne uvariť=pripraviť pre seba aj rodinku

Ten název je úplnej nesmysl. Když si to přeložíme do češtiny: Tuňák s guacamole v omáčce z Karoliny. Mimochodem tuňák je španělsky atún, tuna je anglicky.

1974andrea: Spoustě lidi to nic neřekne, spoustu lidi už cizí názvy děsí od pohledu. Ale co naděláme, někdy si holt jdou autoři tvrdě za svým. Aniž by jim docvaklo, ze našinec to podle nazvu ani nenajde a cizinec si vyprdne na překladač, aby si přelouskal rcp.
P.s. Jinak já osobně se konzumace syrových ryb bojím jak čert kříže. Onehdá jsem viděla jakýsi dokument, kde bylo řečeno, kolik parazitů v sobě mají. Ikdyž větší gastro bubák jsou momentálně mikroplasty.

Karolina09: Nerozumím tvému komentáři. Co má svíčková společného s tvým receptem?
Jestli ti mohu poradit, tak já bych název změnil na: Atún con aguacate y salsa a la Karolina, věř že to zní lépe.
Ještě jedna připomínka, nakrájené avokádo na plátky zůstává stále avokádem. Guacamole je omáčka (dip) z avokáda ;-)

Děkuji za ten název. Hned si připadám chytřejší.. Vůbec nevím, co to je.. :-//

Karolina09: Chápu :-).. Tatarák asi fakt ne;-)

"Tuna con guacamole en salsa de Karolina"
Karolina09:
"...název, jak uveden, kterému sama nerozumím, ..." :-O;-(
Recept patrně upadne v zapomnění, resp. nikdo si na název nevzpomene, ale pro tuto chvíli splnil ten blbý název svůj účel a tolik kliknutí má asi málokterý nový rcp, že ;-)
No, "Kdo z vás to má, přátelé" :-D
Tatarák je ptákovina, která by napadla málokterého tydýta;-( ale nazvat to carpaccio, není až tak úplně OT:yes: Obsah by zůstal zachován a stačilo by pouze změnit formu: špalky nakrájet na tenko, že :-8

Opravdu quacamole? Snad s avokádem a salsou;-)

Karolina09: "než vám přinesou pivo, tak je marinované" - ano, asi by to stačilo - kdyby v postupu byla zmínka, že se ryba tou salsou polije nebo do ní namočí:-). Ale je fakt, že pokud pro vás není podstatné, či zapadne nebo ne na topreceptech, tak je to asi jedno.
Pokud chcete název španělsky, bylo by asi přesnější Atún Sashimi con aguacate y salsa Karolina, jestli anglicky, nabízím s nadhledem ;-):-) verzi Tuna sashimi with avocado and salsa from Karolina
Není to vůbec nic proti receptu, určitě je to pro toho, kdo jí syrové ryby super - já osobně z yellowfin tuna dávám přednost stejku:-D

hosta: ceviche ani sushi to není, je to jen syrová ryba a suroviny. Máčení je jen kontraproduktivní. A s tím "una cerveza" to bylo expresivní....

Tématické fráze:
sašimi z tunáka, tuňák syrový recepty, postup přípravy sashimi, syrový tuňák carpacio, pomazanka z tuna steak, avokádo salsa, karolína a cecilka, miguel top recepty, quacamole s tuňákem, syrový tuňák recept, tuňákové sashimi, saschimi s tuňáka, sashami z tunaka, quacamole salát s tuňákem, sushimi z tuňáka, sasimi recept, tunak mexicana recept, syrový tuňák

Suroviny:
tuňák, avokádo, koriandr, cibule červená, rajče cherry, olej olivový,

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu