Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Francouzské brambory v mléce

Hodnocení receptu je 4,8 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rimanka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 360 kJ /
1 998 kcal
Bílkoviny124,38 g
Tuky138,02 g
Vláknina10,62 g
Cholesterol 1,32 g
Sodík 4,71 g
Sůl11,34 g
Sacharidy62,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Osmahneme na oleji pokrájenou cibuli, na ní dáme osmahnout špekáčky nakrájené na malé kostičky. Krok 2: Když jsou špekáčky červené, zasypeme oloupanými skrz kostičkový kráječ protlačenými bramborami. Krok 3: Přidáme vařená vejce na drobno, hrášek, česnek, pepř, kmín, promícháme a zalejeme půl litrem mléka. Krok 4: Dáme zakryté péct tak na 1 hodinu do trouby. Krok 5: 10 minut před dopečením pokryjeme sýrem.

Takto dělá francouzské brambory moje maminka a jsou výborné a šťavnaté. Chuť se vůbec nedá srovnat s klasickými franc. bramborami s uzeným masem. Tyto jsou o mnoho lepší!

Zveřejněno 18. 11. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LJNA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LJNA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Eja57: Už to chápu, co je Valašská kyška vím.;-) To je fakt, že to je opravdu kyselé mléko, to mě nenapadlo. Použít tuto kyšku by v tomto případě určitě šlo.

Dajda: no myslím kyšku, kyselé mléko, kefir nebo acidofilni je už něco jiného podle mne...a Valašska kyška je k dostání

Eja57: Myslíte podmáslí, kefír, acidofilní mléko? U nás se kyška říkalo právě kyselému mléku. :-)

Dajda: jojo, na zapékane brambory fr i jiné kysanou smetanu používám a je to moc dobre....mozna by šla použít i kyška, nezkoušela jsem....

vincentka: Z podobných surovin dělala "rakotkrumple" - maďarské zapékané brambory babička mé kamarádky. Kolečka nakrájených uvařených brambor navrstvila do zapékací mísy, proložila je kolečky špekáčků nebo točeného salámu a vařených vajec a zalila kyselým:-! mlékem. Hotový pokrm měl pikantně nakyslou chuť. Jenže dneska Vám mléko nezkysne, protože je upravené tak, aby dlouho vydrželo, a točeňák nebo špekáčky je polystyrén smíchaný s rozemletými kůžemi z kuřete (nic proti nim, zlatá, vypečená kůžička na pečeném kuřátku je skvělá, ale do uzenin opravdu nepatří). Tak snad použít kysanou smetanu a uzeninu z nějakého dobrého vyzkoušeného zdroje!

Tak tomu říkám mňamka:) děkuji za tento recept:)

Byly výborné :-* posílám bodík :yes:

To je to, co jsem dnes hledala všude možně a našla :-D jdu na ně, pak dám vědět, jak dopadly ;-):-)):yes:

Super :) Uz zapekam jen podle tohoto receptu :):yes:

pražské brambory!

Jsou bajecne, davam bodik :yes::-p

Já je dělám se smetanou a přidávám nakládanou kapii a okurku, jsou v tom výborný. Vejce vařím také natvrdo.

..a u nás budou za chvilku k večeři... ;-)

JKpipule 3. 2. 2011 10:23
Tak dnes jsou k obědu, dám vědět jak dopadly, ale určitě budou supeeeer:-K

Veronika 1. 2. 2011 21:29
:yes::yes:Dávám bodík,brambory jsou naprosto luxusní !!!!

zkousela jsem je ale s moravskym uzeny a jsou bajecne mnam:-p

qwertzuiopasdfghjklyxcvbnm 23. 12. 2010 17:30
;-(taky:yes:bych:-//jsi:-Kdal:-D

tomu verim ze jsou lepsi nez normalni vypadaj moc dobre takze bodik je zaslouzeny;-)

Dělávám se smetanou,ale tohle bude lehčí.:yes::-)

..ja na francúzske zemiaky dávam hodne mlieka, do ktorého rozšľahám ešte 2-3 celé vajcia, dobre to drží pokope a nie sú suché, také nemáme radi.:-p

Fajn nápad, na francouzských bramborách mi vždy vadilo, že jsou suché, tohle je výborný zlepšovák:yes:, určitě zkusím. Bodík letí:yes::-p

:-*:-*:-*

Tématické fráze:
francouzské brambory, výborné francouzské brambory, francouzské brambory s mlékem, francouzské brambory 10 minut, francouzské brambory recept, luxusní francouzské brambory, brambory v mléce, recept francouzské brambory, zapečené brambory s mlékem, šťavnaté francouzské brambory, brambory, recepty francouzske brambory, recepty z brambor, francouzské recepty, babiččiny francouzské brambory, prazske brambory, francouzsky mléko, luxusni francouske brambory, francouzske brambory mleko, francouzská jídla

Suroviny:
brambory, špekáček, vejce, mléko, hrášek, cibule, česnek, sýr, kmín celý, pepř, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu