Suroviny pro 12
12
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 679 kJ / 2 791 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 70,52 g |
Tuky | 180,96 g |
Vláknina | 6,80 g |
Cholesterol | 1,86 g |
Sodík | 1,29 g |
Sůl | 3,26 g |
Sacharidy | 216,76 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pomalu nad parou rozpustíme čokoládu a přidáme máslo. Vymícháme metličkou a necháme stydnout. Do bílků přidáme špetku soli, ušleháme sníh a nakonec přišleháme pískový cukr. S cukrem šleháme ještě 5 minut! Sníh dáme do lednice.
Odvážíme do mističky prosátou strouhanku, přidáme polohrubou mouku, prášek do pečiva a promícháme. Krok 2: Žloutky dáme do mísy a ručně nebo šlehačem promícháme, přidáme 80 g krystalu, vanilínový cukr a šleháme do běla. Pokud je to husté, přidáme 5 lžic vlažné vody. Metlou dobře prošleháme vystydlou čokoládu s máslem a po lžících za stálého šlehání přidáváme k vyšlehaným žloutkům. Nesmí být horká, ani moc studená z lednice. Nakonec za pomalého šlehání přidáme strouhanku s moukou a práškem do pečiva. Krok 3: Do hotové směsi lehce metlou vmícháme třetinu sněhu a zbylé dvě třetiny sněhu jen stěrkou lehce
promícháme se směsí. Dáme do dortové formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Krok 4: Pečeme na 200°C cca 10 minut, jak se začne zvedat, teplotu snížíme na 170°C, přidáme horkovzduch a pečeme ještě cca 35 minut. Zkusíme špejlí píchnout do středu dortu a pokud se na špejli nic nenalepí, je hotovo. Vypneme troubu a dort v ní necháme ještě 7 minut dojít, jinak může klesnout. Když se peče s horkovzduchem, tak neklesne.
Vyndáme a necháme zcela vystydnout. Krok 5: Dort dvakrát prokrojíme a naplníme ohřátým meruňkovým džemem.
Polevu dáme, jakou kdo má odzkoušenou.
Podáváme s ušlehanou 33 % šlehačkou v misce, aby si každý přidal dle své chuti. Pro čtyři osoby asi 1/2 litru ušlehané šlehačky.
Odvážíme do mističky prosátou strouhanku, přidáme polohrubou mouku, prášek do pečiva a promícháme. Krok 2: Žloutky dáme do mísy a ručně nebo šlehačem promícháme, přidáme 80 g krystalu, vanilínový cukr a šleháme do běla. Pokud je to husté, přidáme 5 lžic vlažné vody. Metlou dobře prošleháme vystydlou čokoládu s máslem a po lžících za stálého šlehání přidáváme k vyšlehaným žloutkům. Nesmí být horká, ani moc studená z lednice. Nakonec za pomalého šlehání přidáme strouhanku s moukou a práškem do pečiva. Krok 3: Do hotové směsi lehce metlou vmícháme třetinu sněhu a zbylé dvě třetiny sněhu jen stěrkou lehce
promícháme se směsí. Dáme do dortové formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Krok 4: Pečeme na 200°C cca 10 minut, jak se začne zvedat, teplotu snížíme na 170°C, přidáme horkovzduch a pečeme ještě cca 35 minut. Zkusíme špejlí píchnout do středu dortu a pokud se na špejli nic nenalepí, je hotovo. Vypneme troubu a dort v ní necháme ještě 7 minut dojít, jinak může klesnout. Když se peče s horkovzduchem, tak neklesne.
Vyndáme a necháme zcela vystydnout. Krok 5: Dort dvakrát prokrojíme a naplníme ohřátým meruňkovým džemem.
Polevu dáme, jakou kdo má odzkoušenou.
Podáváme s ušlehanou 33 % šlehačkou v misce, aby si každý přidal dle své chuti. Pro čtyři osoby asi 1/2 litru ušlehané šlehačky.
Zveřejněno 18. 3. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sacher jemný ze strouhanky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MnGQ
Moje poznámka
Sacher jemný ze strouhanky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MnGQ
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 12 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 12 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 13 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 23 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Kaill před 1 hodinou
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 14 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 15 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 15 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 18 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 18 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 18 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 19 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 19 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 19 hodinami
Tématické fráze:
recepty ze strouhanky,
pečeme ze strouhanky,
zbylá strouhanka,
piškot že strouhanky,
dort z chlebové strouhanky,
pečení ze strouhanky,
dezert ze strouhanky,
moučník ze strouhanky,
buchta se strouhankou z rohliku,
recept buchta ze strouhanky,
buchta se struhankou,
buchta ze strouhanky,
piškot že strouhaky,
piškot se strouhankou,
piškot sacher,
dezerty že strouhanky,
strouhanka recepty,
jakou metlou slehat piskot,
sacher recept,
pokrmy ze strouhanky
Suroviny:
čokoláda,
máslo,
vejce,
cukr krystal,
cukr písek,
strouhanka,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
cukr vanilinový,
džem meruňkový
Komentáře (12)
No, M.J.Sandtnerová a já
No jo no, taky z něj nejsem bůhvíjak vodvázanej