Vepřové ragú s karamelizovaným jablkem
S vínem a jablečnou šťávou dušené vepřové maso lehce voní slaninou a rozmarýnem. Na talíři ho pak úžasně doplní zkaramelizované plátky jablek. Pokrm podáváme s rýží nebo opečenými brambory.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 880 kJ / 1 644 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 89,26 g |
| Tuky | 69,62 g |
| Vláknina | 22,65 g |
| Cholesterol | 279 mg |
| Sodík | 6,70 g |
| Sůl | 16,50 g |
| Sacharidy | 140,81 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso pokrájíme na kostky velikosti sousta. Dáme do misky, osolíme, opepříme a přidáme mouku. Řádně všechno promícháme.
Krok 2: V hrnci rozpálíme sádlo a maso restujeme za stálého míchání ze všech stran dorůžova 10 minut.
Krok 3: Maso vyjmeme a do výpeku dáme na kostičky pokrájenou slaninu a vyškvaříme. Přidáme na drobné kostičky nakrájenou cibuli, na plátky pokrájený česnek a necháme zesklovatět. Pak přidáme na kousky pokrájenou mrkev a 5 minut restujeme.
Krok 4: Přidáme rozmarýn (svážeme ho nití, abychom nemuseli lovit jehličky), bobkový list a zalijeme vínem. Necháme odpařit.
Krok 5: Pak přilijeme jablečnou šťávu, vložíme do hrnce maso a přidáme tolik vývaru, aby bylo maso zcela ponořené. Pod pokličkou dusíme doměkka asi hodinu. Úplně na závěr přidáme máslo.
Krok 6: Do silnostěnné pánve dáme cukr, který necháme rozpustit. Poté přidáme na měsíčky pokrájená jablka, která zbavíme jadřinců. Kdo chce, zbaví jablka i slupky.
Krok 7: Opékáme cca 5 minut ze všech stran. Zastříkneme jablečnou šťávou, necháme odpařit a jablka zesklovatět.
Krok 8: Podáváme s rýží nebo opečenými brambory.
Zveřejněno 11. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové ragú s karamelizovaným jablkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vk2m
Moje poznámka
Vepřové ragú s karamelizovaným jablkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vk2m
Nejnovější recepty
Měkoučké vánoční perníčky se škrobem
Přidáno před 5 hodinami
Závin s červenou cibulí
Přidáno před 6 hodinami
Jednoduchý ORGASMUS
Přidáno před 9 hodinami
Vepřová plec dušená na divoko
Přidáno před 9 hodinami
Knedlíky z toustového chleba
Přidáno před 9 hodinami
Mini listové zákusky s krémem
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květák smažený v troubě
radbastim před 2 hodinami
Švestkový koláč z jogurtového těsta
Lucie Hertlova před 2 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
Hanka6 před 3 hodinami
Polévka Durčina
Kajkajak před 4 hodinami
Dušené vepřové na víně se švestkami
Johanek před 5 hodinami
Křenové fazole
Kocicka65 před 5 hodinami
Měkoučké vánoční perníčky se škrobem
Evik.ka před 5 hodinami
Buchtičky s krémem
Battova před 6 hodinami
Zelný salát do zásoby
jitka78 před 7 hodinami
Jablkovo-ořechová bábovka
pazderka83 před 8 hodinami
Tématické fráze:
varenistomem,
ragú z veprove plece,
vepřové ragů,
recepty lidl ragu,
jablečné ragú recept,
ragú z jablek,
karamelizovaná jablka,
lidl recept jablkovy,
recept lidl veprove ragu,
ragu lidl
Suroviny:
plec vepřová,
krkovice vepřová,
sůl,
pepř drcený,
mouka hladká,
sádlo,
cibule,
česnek,
slanina,
mrkev,
víno bílé suché,
šťáva jablečná,
vývar zeleninový,
rozmarýn,
bobkový list,
máslo,
cukr krupice,
jablko,
šťáva jablečná
Komentáře (7)