Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koule z cukety v rajčatové omáčce

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 595 kJ /
1 098 kcal
Bílkoviny65,21 g
Tuky51,08 g
Vláknina20,01 g
Cholesterol 379 mg
Sodík 2,14 g
Sůl5,21 g
Sacharidy88,38 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zapneme troubu na 180°C . Nastrouháme nahrubo omytou cuketu a vymačkáme z ní trochu vodu.
Na rozehřátou pánev dáme 1 lžíci oleje, přidáme prolisovaný česnek, promícháme a vložíme cuketu. Přidáme sůl, pepř a dusíme asi 5-7 minut. Krok 2: Přendáme do misky, necháme trochu zchladnout a přidáme vejce, sýr, strouhanku, mouku a bazalku. Vše promícháme ( pokud je nutné, ještě zahustíme strouhankou nebo lžičkou solamylu) a vytvarujeme mokrýma rukama koule (12-14 ks), které klademe na plech, vyložený pečícím papírem, lehce potřeným olejem. Pečeme v předehřáté troubě cca 20-25 minut do tmavší barvy. Krok 3: Než se koule upečou, uděláme rajčatovou omáčku.
Na oleji zesklovatíme nasekanou cibuli, po chvilce i česnek, promícháme a přidáme rajčata. Vaříme při snížené teplotě do požadované hustoty, dochutíme bazalkou, solí a stévií (abychom zmírnili kyselost rajčat, kdo může, použije cukr).
Podáváme samotné, s rýží nebo chlebem.

Zveřejněno 4. 4. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZMr2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZMr2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Dala jsem Cheddar (48% tuku v suš., 61% sušiny) a z koulí se během pečení stala placka. :-D Takže to chce méně tučný sýr. Bazalka se mi do toho nějak nezdála vhodná, nahradila jsem medvědím česnekem. Zahušťovala jsem mletými ovesnými vločkami. Podávala jsem s kuskusem a chutnalo nám.
V létě, až budeme mít spoustu vlastních cuket, určitě budeme opakovat. :-K

Ivana64: asi ten sýr je moc tučný ale je výborný tak je třeba dát ho méně nebo přidat lžičku solamylu a tu cuketu ručně vymačkat, příště se určitě povedou a ta bazalka sušená je tam skvělá u nás všem chutná ale každý má rád něco jiného a já medvědí česnek také ráda tak já zase příště zkusím s ním :-K díky a hezký den

mňááám..to bych si dala <3:-K:yes:

Oskeruska: děkuji, staří zkusit , je to jednoduché a dobré :-K hezký večer

JanaDorazinova: Moc děkuji :-K od takové kuchařky to potěší :-) hezký den

Dnes jsem tento recept vyzkoušela a je to moc dobré a zařadím ho do svého jídelníčku :-*:yes::-K

Masula: moc děkuji:-K já nemohu používat suroviny které bych chtěla (pro člena rodiny) proto musím volit jinou mouku, sýr atd. Jsem ráda, že to chutná :-)Hezký den

Tématické fráze:
cuketové koule, cuketová omáčka, recepty z cukety

Suroviny:
cuketa, olej olivový, česnek, sušená bazalka, sůl, pepř, strouhanka kukuřičná, mouka kukuřičná, vejce, sýr tvrdý, olej olivový, cibule, rajče loupané, stevie, sušená bazalka, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu