Dort cokoladovy

Suroviny

10 vajec
10 pl hladké mouky
120 ml uvařené instantní kávy
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
citrónová kůra z 1 citronu
1 kelímek jogurtu natural
2- 3 pl lžíce kakaa
1 hrnek cukru

Postup přípravy receptu

  1. Oddelit zloutky a bilky, zloutky vyshlehat s cukrem do peny dokud nenabyde jeste jednou tolik ( cca10 min ), bilky vyslehat na snih, pridat vanil. cukr.

  2. Do vyshlehanych zloutku s cukrem pridat mouku, cit. kuru, jogurt, kakao, prasek do peciva a pomalu vmichat snih.

  3. Dat zapect nejdrive na 180°C prvnich 10 min, pak snizit teplotu na 150°C a pect pomalu, aby nepopraskal. Troubu neotvirat, az po 20 min peceni.

  4. Upeceny korpus nechat vychladnout pod uterkou, pak vyjmout z pekace. Nechat chladit pod uterkou dokud nevystydne, je to nejlepsi postup, aby se nam korpus nezdrcnul a neklesnul. Takto vychladnuty korpus zustane vysoky.

  5. Korpus pak rozrezat na 3 platky a naplnit naplni. Ja delam klasickou, vanil. puding z 1 litru mleka + dva pudinky + cukr.

  6. Po vychladnuti rozshlehat do 500g masla s hrnkem cukru, postupne pridavat vychladnuty puding a podle chuti kakao. Touto naplni jsem naplnila dort a ozdobila.

Komentáře k receptu Dort cokoladovy

Tématické fráze: dort čokoladovy cokoladovy dort aby dort nepopraskal cokoladovy dort recept cokoladovy italsky dort jak na dortovy korpus aby nepopraskal cokoladovy italsky dort top recepty cokoladoví dort aby koláč neklesnul dort cokoladovy recept jak nechat vychladnout dorty cokoladovi dort recept cokoladoví dorty jak rozrezat korpus cokoladovy dort 2suroviny cokoladovy a vanilkovy dort aby se dort nezdrcnul cokoladovy dort 5 vajec kakao dort a prasek do peciva aby nepopraskal cokoladovi dort