Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 47 646 kJ / 11 388 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2 104,20 g |
Tuky | 320,28 g |
Vláknina | 9,80 g |
Cholesterol | 4,00 g |
Sodík | 55,21 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 21,00 g |
Postup přípravy
Česnek oloupeme, prolisujeme a v misce promícháme se solí. Krok 2: Touto směsí každý kousek masa dobře se všech stran potřeme (snažíme se vmasírovat směs do masa) a naskládáme natěsno do nádoby. Krok 3: Čisté plátno namočíme, vyždímáme a maso přikryjeme. Nahoru položíme větší talíř, nebo prkénko, zatížíme závažím, uzavřeme poklicí, dáme do chladna a cca 14-20 dní si toho nevšímáme. (Já dávám do lednice.) Krok 4: Den před uzením maso dobře od soli a česneku umyjeme, osušíme a navlékneme do síťky. ( Kdo nemá síťku, může jen tak napíchnout na háčky) Krok 5: Přes noc opět necháme v chladu.
Než dáme do roztopené udírny, necháme aspoň 2 hodiny v pokojové teplotě.
Maso udíme cca 8 hodin v teplotě 90-95 C° a pak ještě 2 hodiny na cca 100-110 C°
Zveřejněno 26. 4. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mé domácí uzené
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8Zxr
Moje poznámka
Mé domácí uzené
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8Zxr
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 4 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 11 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 12 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 15 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 16 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 2 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 2 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 2 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 2 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 2 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 2 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 2 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 3 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 4 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 4 hodinami
Tématické fráze:
domácí uzené,
recept na domácí uzené,
nakládání uzeného masa,
nakládání masa na uzení pragandou,
výroba uzeného masa,
recept na domácí uzené maso,
domaci uzene recept,
domácí výroba uzenin,
domácí uzené maso recept,
vyroba domaciho uzeného masa,
recepty na domaci uzene,
domáci uzeniny,
domáciuzene,
recept domaci uzene,
vyroba domaci uzene z krkovice,
domaci vyroba uzeného masa,
postup na domaci uzene,
domácí uzené maso,
nakládání na uzené maso recepty,
uzené maso nakládání
Suroviny:
maso vepřové,
rychlosůl,
česnek,
Komentáře (34)
casino Pokud máte zájem se dozvědět vše o uzení , jak řešit různé situace, rady atd. vřele doporučuji skupinu výhradně se zabývající výrobou uzenin a uzení všeho možného
www.facebook.com/groups/1909321589297034/
Výroba domácích pochoutek, aneb Víme co jíme
https://www.facebook.com/groups/1909321589297034/
No, asi jsme poněkud OT, zkuste se otázat tady:https://www.zahrada.cz/forum/krby-grily-a-udirny/h...
Já se o uzení snažil především kvůli tomuto rcp: https://www.toprecepty.cz/recept/42033-cabajska-kl... ale pokorně jsem se vrátil ke kamarádům - profesionálním amatérům a...
...a úspěch je zaručen
: heroldreznickepotreby.cz/eshop/reznicke-potreby/provazky-sitky-uzenarske-folie/sitky-uzenarske/
K receptu nejsou žádné komentáře.