Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Přírodní vepřová kýta s kedlubnovým zelím a bramborovými knedlíky

Trošku pracnější pokrm, zato luxusní pochutnání vás očekávají na konci tohoto receptu. Doměkka připravené vepřové maso skvěle doplní kedlubnové zelí a dobré bramborové knedlíky. Věřte, že se budete olizovat!

Hodnocení receptu je 4,9 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Středně náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 822 kJ /
1 392 kcal
Bílkoviny38,48 g
Tuky51,75 g
Vláknina22,90 g
Cholesterol 294 mg
Sodík 1,00 g
Sůl2,57 g
Sacharidy182,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájíme a orestujeme s nakrájenou slaninou. Krok 2: Plátky kýty mírně naklepeme a nařízneme kraje, aby se nekroutily. Osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Dáme zprudka opéct na slaninovo-cibulový základ. Krok 3: Podlejeme trochou vody a dusíme doměkka asi 45 minut. Kdo chce, může použít tlakový hrnec (v něm je hotovo za cca 12 minut). Štávu netřeba zahušťovat. Krok 4: Kedlubny oloupeme a nastrouháme na hrubší nudličky. Přidáme několik nadrobno nakrájených kedlubnových listů. Krok 5: Osolíme, okmínujeme, zalejeme malým množstvím vody a vaříme cca 20 min. Krok 6: Po 20 minutách zahustíme zelí jemně nastrouhaným syrovým bramborem, ochutíme octem a cukrem podle chuti a provaříme ještě asi 5 minut. Krok 7: Připravíme bramborové knedlíky. Uvařené a vychladlé brambory oloupeme a najemno rozmělníme. Přidáme vajíčko, krupičku a sůl. Krok 8: Z této směsi vypracujeme tužší těsto, ze kterého tvarujeme kuličky velké jako pinpongové míčky. Vaříme v osolené vodě asi 10 minut. Krok 9: Podáváme plátky masa s kedlubnovým zelím a vařenými knedlíky.

Zveřejněno 15. 4. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zBOY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zBOY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Jani, výborná obdoba tradičního vepřo-knedlo-zela, kedlubnové zelí v této úpravě je mňamka

babijaru: Že jo, já mám ráda kedlubnové i cuketové zelí :-)

To je dobrota...vyzkoušejte:-p:-p;-):-K:yes::yes::yes:

francoise: díky:-8

Duseny kalerab ci kedlubny som doteraz vzdy zahustovala maslovou zaprazkou. Dakujem za typ zahustit so struhanym
zemiakom.Prima recept! :yes::yes::yes:

Colombo65: ale já se nezlobím, jen říkám, že i tady se snažím dávat fotopostup;-)

Jana Remkova: colombo mal asi na mysli tvoje recepty na www.varecha.sk;-)

Já to nemyslím špatně nebo ve zlém - tady se fakt nesmí nic říct. Hezký slunečný den ;-)

Colombo65: Varecha? Ale to snad ne, Otto. Já jsem v rámci možností fotopostup fotila vždy i tady. Kde tys přišel k Vareše?;-)

Pěkné a jistě dobré - děkuji webu varecha.sk, že tě tak hezky naučil fotit celý postup - jistě to mnozí ocení i zde a je to obohacení oproti jiným co postup nefotí. ;-);-);-)

Mňam, moc jedlá fotečka:-p

Kedlubnové zelí jsem ještě nejedla, určitě ho vyzkouším. Vypadá to krásně:-))

:-OMňam:-*a s kedlubnovým zelím:-*to bude dobrota:-p+:yes::yes:To my rááádi:yes:Príma nafocený postup:yes:

Díky moc;-)

Tuto dobrůtku bych si dala hned :-p, kedlubnové zelí máme moc rádi ;-) +1 :yes:

Tématické fráze:
vepřová kýta s knedlíkem, vepřové s bramborovým knedlíkem, vepřové plátky s bramborovým knedlíkem, švejžužu z vepřové kýty, veprove platky s knedlikem, vepřová kýta na zelí, kýta s bramborovým knedlíkem, vepřové maso s bramborovym knedlikem, uzená kýta se zelím, vepřové maso s kedlubnovým zelím, veprova kyta prirodni, přírodní vepřová kýta, vepřová kýta zelí, s bramborovými knedlíky, recepty s bramborovými knedlíky, vepřová kýta, vepřová kýta z knedlíkem, kýta s knedlíkem, vepřová kýta recept, vepřové švejžužu

Suroviny:
kýta vepřová, cibule, slanina uzená, sůl, pepř mletý, kedlubna, brambory, ocet, cukr, sůl, brambory, vejce, krupice dětská, sůl

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu