Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 305 kJ / 4 614 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 147,22 g | 
| Tuky | 221,90 g | 
| Vláknina | 24,20 g | 
| Cholesterol | 691 mg | 
| Sodík | 817 mg | 
| Sůl | 2,40 g | 
| Sacharidy | 494,94 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Máslo, vejce, olej našleháme, přidáme ostatní ingredience a mícháme, až se vše spojí.
Pečeme v kulaté formě ( já měla 22 cm) s pečícím papírem, asi tak 15-20 minut na 170 °
Je třeba hlídat a udělat test špejlí. Krok 2: Mezitím očistíme jahody, necháme část stranou a zbytek pokrájíme na menší kousky. Přidáme libovolné množství cukru, krátce povaříme a rozmixujeme. Krok 3: Hotový korpus necháme vychladnout. Nožem 2 cm od okraje objedeme dokola (tak 1 cm hluboko) a lžíci vydlabeme těsto, které rozmělníme na drobečky a dáme zatím stranou. Krok 4: Z rozmixovaných jahod odebereme půlku (dolijeme, je-li potřeba, do 250 ml šťávou, nebo vodou) a uvaříme želatinu dle návodu na obalu.
Hotovou nalijeme do otvoru v korpusu, necháme zatuhnout a vyskládáme odloženými jahodami. Krok 5: Tvaroh a cukry vyšleháme do hladka, přidáme šlehačku a necháme dále šlehat, až směs trochu zhoustne a je hladká.
Připravíme dortový ztužovač dle návodu na obale, přidáme do směsi a pořádně promícháme. Nakonec přidáme nožem nasekanou čokoládu a druhou půlku rozmixovaných jahod. Krok 6: Necháme částečně zatuhnout a vršíme na připravený korpus. Je dobré to dělat na víckrát, ( nechat každou vrstvu chvíli v lednici), aby to nesteklo, ale vytvořilo požadovaný tvar. Krok 7: Hotové posypeme drobečky korpusu a dáme přes noc ztuhnout.
Pečeme v kulaté formě ( já měla 22 cm) s pečícím papírem, asi tak 15-20 minut na 170 °
Je třeba hlídat a udělat test špejlí. Krok 2: Mezitím očistíme jahody, necháme část stranou a zbytek pokrájíme na menší kousky. Přidáme libovolné množství cukru, krátce povaříme a rozmixujeme. Krok 3: Hotový korpus necháme vychladnout. Nožem 2 cm od okraje objedeme dokola (tak 1 cm hluboko) a lžíci vydlabeme těsto, které rozmělníme na drobečky a dáme zatím stranou. Krok 4: Z rozmixovaných jahod odebereme půlku (dolijeme, je-li potřeba, do 250 ml šťávou, nebo vodou) a uvaříme želatinu dle návodu na obalu.
Hotovou nalijeme do otvoru v korpusu, necháme zatuhnout a vyskládáme odloženými jahodami. Krok 5: Tvaroh a cukry vyšleháme do hladka, přidáme šlehačku a necháme dále šlehat, až směs trochu zhoustne a je hladká.
Připravíme dortový ztužovač dle návodu na obale, přidáme do směsi a pořádně promícháme. Nakonec přidáme nožem nasekanou čokoládu a druhou půlku rozmixovaných jahod. Krok 6: Necháme částečně zatuhnout a vršíme na připravený korpus. Je dobré to dělat na víckrát, ( nechat každou vrstvu chvíli v lednici), aby to nesteklo, ale vytvořilo požadovaný tvar. Krok 7: Hotové posypeme drobečky korpusu a dáme přes noc ztuhnout.
Zveřejněno 17. 6. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Jahodový krtinec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JpJ9
Moje poznámka
					
				
Jahodový krtinec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JpJ9
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 8 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 10 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 12 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 4 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 6 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 7 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 7 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 8 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 9 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 9 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 10 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 10 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 10 hodinami
						Tématické fráze:
						
							dort krtinec, 
						
						
							recepty jahodove dorty, 
						
						
							krtince recept, 
						
						
							jahodový dortík
						
					
						Suroviny:
						
							mouka polohrubá, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							cukr, 
						
						
							kakao, 
						
						
							vejce, 
						
						
							olej, 
						
						
							mléko, 
						
						
							prášek do pečiva, 
						
						
							jahody, 
						
						
							jahody, 
						
						
							cukr, 
						
						
							želatina, 
						
						
							tvaroh plnotučný, 
						
						
							cukr krystal, 
						
						
							smetana, 
						
						
							ztužovač, 
						
						
							čokoláda hořká
						
					
	
			
Komentáře (14)