Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 785 kJ / 1 144 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 164,29 g |
Tuky | 41,91 g |
Vláknina | 2,88 g |
Cholesterol | 429 mg |
Sodík | 941 mg |
Sůl | 2,50 g |
Sacharidy | 25,89 g |
Postup přípravy
Maso vyndáme a udržujeme v teple. Krok 2: V rendlíku na omáčku rozehřejeme máslo, zasypeme moukou a uděláme světlou jíšku. Zalijeme ji zchladlým hovězím vývarem, prošleháme a necháme provařit cca 20 minut. Před koncem přidáme rozetřené sardelky nebo sardelovou pastu (množství podle chuti) a kapary. Dochutíme případně solí, ale sardelky i pasta jsou hodně slané, tak pravděpodobně nebude potřeba. Krok 3: Maso nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, přidáme omáčku a jako přílohu vařené brambory. Doplníme jemně krájenou petrželkou.
Zveřejněno 17. 7. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Staročeská sardelová omáčka s kapary a hovězím masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zkmq
Moje poznámka
Staročeská sardelová omáčka s kapary a hovězím masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zkmq
Nejnovější recepty
Řezy s motýlkem
Přidáno před 30 minutami
Kakaové řezy s krémem a čokošlehačkou
Přidáno před 5 hodinami
Brynzová pěna
Přidáno před 20 hodinami
Placičky z tresky a hrášku
Přidáno 4. 5. 2025 15:01
Hermelín zapečený v zelenině
Přidáno 4. 5. 2025 05:13
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno 4. 5. 2025 05:04
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborový gulášek
Martina Fliegerova před 49 minutami
Pečený bůček
BublinaF před 50 minutami
Banánové muffiny s ořechy a čokoládou
MartinaR před 1 hodinou
Listové šátečky s náplní z tvarohu, pudingu a meruněk
faluska před 2 hodinami
Jednoduchá roláda
Fikina před 2 hodinami
Obalovaný chléb ve vejci
bobnak před 2 hodinami
Minutkový kuřecí guláš
Robo9 před 4 hodinami
Výborné lasagne
Nela20 před 4 hodinami
Rizoto z vepřové konzervy
BubakJura před 4 hodinami
Pečená vepřová plec s cibulovou omáčkou
essinKa před 4 hodinami
Tématické fráze:
hovězí maso recepty,
maso na sardelkách,
recepty z hovězího masa omáčky,
recept na hovězí maso,
hovězí maso,
hovezí na sardelkách
Suroviny:
přední hovězí,
mrkev,
celer,
kořen petržele,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř,
sůl,
máslo,
mouka,
kapary,
vývar hovězí,
petrželka
Komentáře (3)