Chlodnik - studená litevská polévka
Chlodnik je tradiční litevská studená polévka, která v létě osvěží lépe než zmrzlina. Její základem je kefír nebo podmáslí, vařená červená řepa a čerstvé bylinky, které jí dodávají výraznou růžovou barvu a svěží chuť.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 212 kJ / 529 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 35,15 g |
Tuky | 22,86 g |
Vláknina | 17,81 g |
Cholesterol | 538 mg |
Sodík | 385 mg |
Sůl | 0,59 g |
Sacharidy | 38,95 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 18. 7. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chlodnik - studená litevská polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G0ZK
Moje poznámka
Chlodnik - studená litevská polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G0ZK
Nejnovější recepty
Lečo v omeletě
Přidáno před 3 hodinami
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 16 hodinami
Květák bez smažení
Přidáno před 18 hodinami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 21 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno 2. 7. 2025 08:29
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno 2. 7. 2025 07:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Okurky nakladačky
Luigi před 51 minutami
Dušená mrkev
Nelca.is.coo1-king před 1 hodinou
Marinované vepřové s mrkví
kometa před 2 hodinami
Srbské rizoto z mletého masa
Lucy423 před 2 hodinami
Bublanina
MichalRaby před 2 hodinami
Obyčejné domácí rohlíky
Pechova.veronika84 před 3 hodinami
Smažené cukety
UnholyKetty před 3 hodinami
Báječný perník
Diviska87 před 5 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
B.Anna před 5 hodinami
Cukeťák II
radbastim před 7 hodinami
Tématické fráze:
litevská kuchyně recepty,
chlodnik,
polská studená polévka z červené řepy a vařenými vejci,
chlobnik polévka,
chlopnik polévka
Suroviny:
řepa červená,
okurka čerstvá,
ředkvičky,
okurky sterilované,
kopr čerstvý,
pažitka,
jogurt,
vejce,
citron,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (6)
Ale tvůj recept je klasika a navíc krásná fotka