Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Za beránky 2× více bodů!
Více info o beránkové výzvě
Za beránky 2× více bodů!
Více info o beránkové výzvě

Lečo s cuketou a medvědím česnekem

Cibuli orestujeme na sádle, přidáme papriku, rajčata a cuketu a krátce podusíme, aby zelenina zůstala lehce křupavá. Nakonec vmícháme opečenou uzeninu, vejce a medvědí česnek. Syté a voňavé lečo, které chutná nejlépe s čerstvým pečivem.

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 714 kJ /
410 kcal
Bílkoviny28,64 g
Tuky23,21 g
Vláknina7,08 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 316 mg
Sůl0,63 g
Sacharidy19,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Papriky omyjeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na větší kousky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kousky. Cuketu omyjeme a nakrájíme. Krok 2: V hrnci rozehřejeme sádlo a cibuli orestujeme dozlatova. Krok 3: Přidáme papriky a krátce restujeme. Poté přidáme rajčata a cuketu. Dusíme, dokud se část tekutiny nevydusí a zelenina zůstane lehce křupavá. Krok 4: Uzeninu nakrájíme na kousky a na pánvi ji opečeme. Vyjmeme ji a ve výpeku připravíme míchaná vejce (mícháme pomalu, aby vznikly větší kousky). Krok 5: Do základu přidáme opečenou uzeninu, vejce a nasekaný medvědí česnek. Krok 6: Dochutíme solí, pepřem a mletou paprikou a krátce prohřejeme.

TIP: Desatero rad na téma lečo

Zveřejněno 14. 4. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gEPl

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gEPl

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

JanaDorazinova: Díky..:yes::-K:-K:-K

Tak já takto, Milado :-D. Přidávám foto :-K

Mňam<3

:yes: nevím co zkoušet dřív, jdu si sehnat další česnek medvědí :-D

zizalka: :-K

Lečo miluju:yes:, někde jsem se naučila - možná tady - že dřív dávám rajčata, která pustí přece jen více vody a když se vydusí, přidávám papriku, aby se moc nerozvařila.

Tématické fráze:
lečo a zelené rajčata, pálivé zelené papriky lečo recept, rajčata papriky cuketa sůl lečo, lečo s cuketou, leco s cuketou rajcaty vejci uzeninou, palive leco z cukety

Suroviny:
paprika čerstvá zelená, rajče, vejce, uzenina, cuketa, cibule, česnek mědvědí, sádlo, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]