Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 280 kJ / 3 891 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 135,15 g |
Tuky | 218,00 g |
Vláknina | 162,75 g |
Cholesterol | 181 mg |
Sodík | 2,71 g |
Sůl | 6,10 g |
Sacharidy | 274,35 g |
Postup přípravy
Do uvařených, vychladlých fazolek přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, promícháme je se sladkokyselou marinádou. Povrch polijeme rozškvařenou na kostičky pokrájenou slaninou. Krok 2: Fazolkový salát s Istanbulem:
Fazolky očistíme, nakrájíme na kousky a povaříme v osolené vodě doměkka, ale nesmíme je rozvařit. Scedíme a necháme vychladit. Z oleje, octa, soli, pepře, cukru a jemně krájené cibule připravíme zálivku a nalijeme jí na fazolky. Istanbul rozdrobíme na kostky a posypeme jím salát. Bazalku nebo petrželku nadrobno nasekáme a ozdobíme jí salát. Zelené lístečky skvěle doplní chuť salátu. Chutná s chlebem. Krok 3: Fazolkový salát s makarony:
Do salátové mísy vlijeme ocet, vmícháme bazalku, majoránku a posekanou petrželku. Cibuli najemno nasekáme, můžeme ji spařit horkou vodou a spolu s prolisovaným česnekem ji dáme do mísy. Makaróny uvaříme v osolené vodě, uvařené scedíme, prolijeme studenou vodou a necháme okapat a vychladnout. Pak je pokrájíme, smícháme s pokrájeným tuňákem a vmícháme do marinády. Čerstvé fazolky pokrájíme a uvaříme, sterilované přidáme do mísy přímo. Vše necháme odležet na chladném místě. Před podáváním vmícháme olej a trochu sardelové pasty a podle chuti dokořeníme. Krok 4: Fazolkový salát s ovčím sýrem:
Fazolky uvaříme ve slané vodě a scedíme. Cibuli jemně nakrájíme, posolíme, zalijeme citrónovou šťávou a přidáme olej. Olivy nakrájíme na kolečka, smícháme s fazolemi, směsí oleje, citrónu a cibule, urovnáme na mísu a postrouháme ovčím sýrem. Krok 5: Fazolkový salát s ořechy:
Fazolky očistíme, nakrájíme asi na 1 cm kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka, necháme vystydnout. Vlašská jádra pokrájíme na čtvrtky, lísková nahrubo umeleme. Smícháme s fazolkami. Z ostatních přísad uděláme zálivku. Česnek je lépe nadrobno usekat nebo nakrájet než utřít. Salát přelijeme zálivkou a necháme uležet a vychladit. Můžeme podávat i jako předkrm nebo s pečivem jako večeři.
Zveřejněno 31. 7. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fazolkový salát 5x
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Bq9J
Moje poznámka
Fazolkový salát 5x
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Bq9J
Nejnovější recepty
Králík s cibulovou omáčkou
Přidáno před 5 hodinami
Mrkvová bábovka
Přidáno před 12 hodinami
Bažantí stehna nadivoko
Přidáno před 15 hodinami
Směs mořských plodů obalená a smažená
Přidáno před 20 hodinami
Pomazánka ze sýrů a šunky
Přidáno 6. 10. 2025 20:48:13
Křenová pomazánka se sýrem
Přidáno 6. 10. 2025 16:00:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rakytníkový sirup zastudena
Receptynove před 7 hodinami
Mrkvovo-česneková polévka
Valis před 8 hodinami
Koláč s hruškami
Jessie před 9 hodinami
Pomazánka z vepřového masa
iveta.kroul před 10 hodinami
Pikantní kuřecí maso na zelenině
Danoouch před 10 hodinami
Kuskus s mletým masem
vendycervenkova před 11 hodinami
Květáková polévka s vločkami a čerstvou majoránkou
wimra před 11 hodinami
Výborný rychlý makovec
Kottatko před 12 hodinami
Dušená kapusta na slanině
Mormon před 13 hodinami
Domácí noky zapečené s lososem a špenátem
TondaJ před 14 hodinami
Tématické fráze:
fazolkový salát,
fazolkove salaty,
recept salát fazolových,
fazolkový salát recept,
salat istanbul,
sýr istanbul,
fazol + cibule + olej
Suroviny:
fazolky zelené,
voda,
ocet,
sůl,
cukr,
cibule,
slanina,
fazolky zelené,
sůl,
olej,
ocet,
cibule,
pepř,
sýr,
cukr,
bazalka čerstvá,
lusky fazolové,
těstoviny makaróny,
tuňák v oleji,
pasta sardelová,
olej,
pepř,
ocet,
majoránka,
bazalka čerstvá,
petrželka,
česnek,
fazolky zelené,
olej,
cibule,
citron,
pepř,
olivy,
sýr ovčí,
lusky fazolkové,
ořechy vlašské,
ořechy lískové,
pepř,
citron,
olej,
česnek
Komentáře (18)
Tá 5-ka mi je povedomá a viem, že som robila šalát z nich s orechami - vybavuje sa mi opekanie orechov na panvici, len neviem, ktorý recept, či podľa maris, či podľa gmp...
č.1 tiež robím...