Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 280 kJ / 3 891 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 135,15 g |
Tuky | 218,00 g |
Vláknina | 162,75 g |
Cholesterol | 181 mg |
Sodík | 2,71 g |
Sůl | 6,10 g |
Sacharidy | 274,35 g |
Postup přípravy
Do uvařených, vychladlých fazolek přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, promícháme je se sladkokyselou marinádou. Povrch polijeme rozškvařenou na kostičky pokrájenou slaninou. Krok 2: Fazolkový salát s Istanbulem:
Fazolky očistíme, nakrájíme na kousky a povaříme v osolené vodě doměkka, ale nesmíme je rozvařit. Scedíme a necháme vychladit. Z oleje, octa, soli, pepře, cukru a jemně krájené cibule připravíme zálivku a nalijeme jí na fazolky. Istanbul rozdrobíme na kostky a posypeme jím salát. Bazalku nebo petrželku nadrobno nasekáme a ozdobíme jí salát. Zelené lístečky skvěle doplní chuť salátu. Chutná s chlebem. Krok 3: Fazolkový salát s makarony:
Do salátové mísy vlijeme ocet, vmícháme bazalku, majoránku a posekanou petrželku. Cibuli najemno nasekáme, můžeme ji spařit horkou vodou a spolu s prolisovaným česnekem ji dáme do mísy. Makaróny uvaříme v osolené vodě, uvařené scedíme, prolijeme studenou vodou a necháme okapat a vychladnout. Pak je pokrájíme, smícháme s pokrájeným tuňákem a vmícháme do marinády. Čerstvé fazolky pokrájíme a uvaříme, sterilované přidáme do mísy přímo. Vše necháme odležet na chladném místě. Před podáváním vmícháme olej a trochu sardelové pasty a podle chuti dokořeníme. Krok 4: Fazolkový salát s ovčím sýrem:
Fazolky uvaříme ve slané vodě a scedíme. Cibuli jemně nakrájíme, posolíme, zalijeme citrónovou šťávou a přidáme olej. Olivy nakrájíme na kolečka, smícháme s fazolemi, směsí oleje, citrónu a cibule, urovnáme na mísu a postrouháme ovčím sýrem. Krok 5: Fazolkový salát s ořechy:
Fazolky očistíme, nakrájíme asi na 1 cm kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka, necháme vystydnout. Vlašská jádra pokrájíme na čtvrtky, lísková nahrubo umeleme. Smícháme s fazolkami. Z ostatních přísad uděláme zálivku. Česnek je lépe nadrobno usekat nebo nakrájet než utřít. Salát přelijeme zálivkou a necháme uležet a vychladit. Můžeme podávat i jako předkrm nebo s pečivem jako večeři.
Zveřejněno 31. 7. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fazolkový salát 5x
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Bq9J
Moje poznámka
Fazolkový salát 5x
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Bq9J
Nejnovější recepty
Švestková povidla s kořením
Přidáno před 11 hodinami
Krémové rizoto s houbami a slaninou
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí s pórkem a rajčaty
Přidáno před 12 hodinami
Lilkové placičky s mozzarellou
Přidáno před 16 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno před 21 hodinami
Vepřová pečeně se švestkami
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí řízky v jogurtu
kmatyasova před 4 minutami
Karlovarské knedlíky I
Rybicka1971 před 4 minutami
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
karol67 před 18 minutami
Likér z aronie
Evka1670 před 1 hodinou
Jablková bábovka - výborná a jednoduchá
vezuzi před 2 hodinami
Focaccia s bramborami a šunkou
Eva_H před 2 hodinami
Cottage vejce
HelenkaP před 3 hodinami
Vepřové kolínko z papiňáku dopékané v troubě
Slavista62 před 7 hodinami
Kuře na paprice
Aztec před 11 hodinami
Vepřové s rýží z jednoho pekáčku
Sahula před 13 hodinami
Tématické fráze:
fazolkový salát,
fazolkove salaty,
recept salát fazolových,
fazolkový salát recept,
salat istanbul,
sýr istanbul,
fazol + cibule + olej
Suroviny:
fazolky zelené,
voda,
ocet,
sůl,
cukr,
cibule,
slanina,
fazolky zelené,
sůl,
olej,
ocet,
cibule,
pepř,
sýr,
cukr,
bazalka čerstvá,
lusky fazolové,
těstoviny makaróny,
tuňák v oleji,
pasta sardelová,
olej,
pepř,
ocet,
majoránka,
bazalka čerstvá,
petrželka,
česnek,
fazolky zelené,
olej,
cibule,
citron,
pepř,
olivy,
sýr ovčí,
lusky fazolkové,
ořechy vlašské,
ořechy lískové,
pepř,
citron,
olej,
česnek
Komentáře (18)
Tá 5-ka mi je povedomá a viem, že som robila šalát z nich s orechami - vybavuje sa mi opekanie orechov na panvici, len neviem, ktorý recept, či podľa maris, či podľa gmp...
č.1 tiež robím...