Podzimní moučník s vůní perníku
Hrušky se v naší kuchyni těší velké oblibě, zejména pak ve sladké kuchyni. Jednoduché a chutné moučníky oceníme na všední den, ale i v případě, že se blíží nečekaná návštěva. Pohostěte je třeba tímto podzimním moučníkem s vůní perníku.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 21 191 kJ / 5 065 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 93,82 g |
| Tuky | 202,14 g |
| Vláknina | 62,50 g |
| Cholesterol | 1,30 g |
| Sodík | 1,06 g |
| Sůl | 3,01 g |
| Sacharidy | 665,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Celá vejce ušleháme s cukrem do husté pěny. Mezitím, kdy se vejce šlehají, vykrájíme jablka od středů a nastrouháme je na hrubém struhadle tak, že v ruce zůstane pouze slupka. Také hruškám odstraníme jadřinec, necháme se slupkou a nakrájíme je na drobné kostičky.
Krok 2: Jakmile jsou vejce napěněná, zašleháme do nich olej, přidáme rum, špetku soli a postupně přisypáváme při mírných otáčkách obě mouky, prášek do pečiva, skořici a koření. Poté vsypeme nasekané vlašské ořechy a strouhaná jablka, ta už promícháme do hmoty stěrkou nebo vařečkou a nakonec přidáme drobně nakrájené hrušky
Krok 3: Všechnu tuto hmotu vlijeme na máslem vymaštěný plech. Pokud používáme pečící papír, slabě ho máslem potřeme též. Těsto urovnáme, vložíme ho do studené trouby, zapneme ji na 170 °C a pečeme do zezlátnutí.
Krok 4: Zda je upečeno, zjistíme špejlí. Po zchladnutí můžeme pocukrovat nebo polít čokoládovou polevou.
Zveřejněno 5. 9. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Podzimní moučník s vůní perníku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GlJr
Moje poznámka
Podzimní moučník s vůní perníku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GlJr
Nejnovější recepty
Medové dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Bábovka à la marcipánová štóla
Přidáno před 8 hodinami
Nadýchané domácí langoše s jogurtem
Přidáno před 15 hodinami
Listové košíčky se sýrem brie, brusinkami a ořechy
Přidáno před 15 hodinami
Mleté kuličky se žampiony
Přidáno 7. 12. 2025 21:58:20
Skořicová kolečka
Přidáno 7. 12. 2025 21:41:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mandlové rohlíčky podle Sandtnerky
Milfu před 2 hodinami
Telecí líčka v ovocné marinádě
david.pacanda před 3 hodinami
Šťavnaté zapečené kotlety
Gygy2 před 4 hodinami
Mleté maso na způsob kebabu
l.sejkora před 4 hodinami
Makové koláčky s povidly - cukroví
Evellinka před 5 hodinami
Výborné šlehačkové cukroví
Moni1703 před 5 hodinami
Sekaná "svíčková"
iveta.kroul před 6 hodinami
Vepřová játra v pikantní šťávě z papiňáku
Sahula před 7 hodinami
Bílá krémová česnečka
Sahula před 7 hodinami
Tématické fráze:
moučník perníkový,
perník do studené trouby,
perníkový moučník,
fikovo-datlový moucnik,
moucnik na stredu
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
sůl,
mouka hladká,
mouka špaldová celozrnná,
ořechy vlašské,
olej,
rum,
prášek do pečiva,
skořice,
perník,
jablko,
hruška,
máslo
Komentáře (5)