Jitrnice s kysaným zelím a bramborem
Zbyly vám ze zabijačky jitrnice? Dejte si je k obědu s kysaným zelím připraveným se škvařenou slaninou a vařeným bramborem. Jitrnice stačí obalit v mouce a opéct na troše oleje.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 429 kJ / 1 059 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,85 g |
Tuky | 95,96 g |
Vláknina | 12,62 g |
Cholesterol | 70 mg |
Sodík | 4,80 g |
Sůl | 12,00 g |
Sacharidy | 32,17 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 11. 11. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jitrnice s kysaným zelím a bramborem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rOEw
Moje poznámka
Jitrnice s kysaným zelím a bramborem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rOEw
Nejnovější recepty
Jedlé balíky slámy
Přidáno před 13 hodinami
Šátečky z listového těsta plněné tvarohem
Přidáno před 23 hodinami
Pohanková kaše s tofu
Přidáno 21. 10. 2025 18:04:03
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno 21. 10. 2025 15:33:40
Vanilkový máslový korpus
Přidáno 21. 10. 2025 13:00:02
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno 21. 10. 2025 11:35:44
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Lasagne se sójovým masem
FranTisket před 2 hodinami
Buchta z jogurtu
iva.satkova před 2 hodinami
Jablkový závin pro chlapy
Noumik před 3 hodinami
Šunkofleky II
Honza62 před 3 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem
ZboSy před 3 hodinami
Holandský řízek
Kristina1 před 3 hodinami
Srdíčka na smetaně
brtna před 7 hodinami
Rozstřelení ptáčci z vepřového masa
Martas6 před 7 hodinami
Fazolková polévka
Kajkajak před 7 hodinami
Francouzský hruškový koláč
KrisZaezemi před 8 hodinami
Tématické fráze:
jak ohřát jitrnici,
jitrnice se zelím,
opečená jitrnice,
jak ohřát jitrnice,
jelito s kysaným zelím,
jitrnice s brambory,
recept jitrnice že zelím,
opečené jitrnice,
jitrnice se zelím a bramborama,
zeli k jitrnici,
jaké zelí k jitrnici?,
jak ohřát itrnici,
jaternice se s kysaným zelím,
jitrnicový prejt se s kysaným zelím,
opečene jelito,
jak ohřát kysané zelí,
zelí k jitrnice,
opečená jitrnice s brambory,
vajecina se kysaným zelím,
recept jitrnice kyselé zelí brambory
Suroviny:
jitrnice,
mouka hladká,
olej,
zelí kysané,
cukr,
slanina,
cibule,
mouka hladká,
sůl
Komentáře (25)
Doufal jsem, že aspoň jitrnice nepraskne (byla menšího průměru)
No, spletl jsem se..., co mohlo, to prasklo
A je to venku...
Důležité je, že střívka nepraskají
No, asi má vliv i složení míšeniny a také jak moc jsou střívka naražená...
No ano, propíchnout. Je to vlastně logické a ještě lepší než obalovat v mouce
Určitě zkusím
Opečená jitrnice nebo jelítko se zelím a bramborem je u nás oblíbené jídlo. Bohužel, skoro vždycky mi jitrnice
při opékání praskla a skoro polovina vytekla ven. Teď tu čtu ... Obalíme je v hladké mouce ... to mě vážně nenapadlo.
Moc děkuji za tip
Doufám, že příště se už nebudu při opékání vztekat
No, tak si tak přemejšlím, kolik asi stran k opékání má běžná jitrnice ve vepřovém střevě...