Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 412 kJ / 816 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 36,51 g |
| Tuky | 46,42 g |
| Vláknina | 4,20 g |
| Cholesterol | 165 mg |
| Sodík | 1,36 g |
| Sůl | 3,38 g |
| Sacharidy | 30,53 g |
Postup přípravy
Krok 1: Odleželého bažanta oškubáme, vykucháme, rozpůlíme a odložíme srdce a játra. Každou půlku bažanta rozdělíme na dva díly, opepříme, osolíme, obalíme v mouce a na másle opečeme do zlatova. Srdce a játra rozkrájíme na malé kostičky a přidáme do kastrólu, až když je maso téměř zlatohnědé.
Krok 2: Opečené díly zvěřiny přendáme na mísu. Do šťávy k srdci a játrům přidáme nakrájenou cibuli a necháme na mírném ohni, až cibule zezlátne. Pak přidáme nakrájené houby a sklenku bílého vína. Krátce povaříme na mírném ohni.
Krok 3: Zvěřinu vrátíme zpět do kastrolu, zalijeme smetanou, posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem a dáme do trouby nebo pod gril a zapečeme do zlatova. Podáváme s opečenými brambory.
Zveřejněno 22. 11. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bažant zapečený se sýrem (Kanada)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xX9n
Moje poznámka
Bažant zapečený se sýrem (Kanada)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xX9n
Nejnovější recepty
Rohlíčky s marmeládou
Přidáno před 4 hodinami
Cottage placky s celerem
Přidáno před 4 hodinami
Bylinková rýže se žampiony
Přidáno před 5 hodinami
Sladkokyselé kuře z Hradce
Přidáno před 5 hodinami
Vepřová krkovice zapečená s cibulí a loveckým sýrem
Přidáno před 6 hodinami
Pečené uzené se zelím a haluškami
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dušené červené zelí s povidly
brtna před 18 minutami
Citronová bábovka
Cinderka před 26 minutami
Banánové lívance mňam
VeruH. před 1 hodinou
Boloňské špagety
brtna před 2 hodinami
Anglické bochánky k čaji (scones)
MarieeA před 3 hodinami
Těstoviny s dýní a rajčaty
Sydner před 3 hodinami
Linecké cukroví, které se nekroutí
Merylas před 4 hodinami
Sterilovaný jablečný mošt
Merylas před 4 hodinami
Rýže s hráškem
Merylas před 4 hodinami
Ořechy v karamelu
Merylas před 4 hodinami
Tématické fráze:
bažant jako minutka,
nejlepší recepty na bažanta,
zajíci viseli,
jak se dělá bažant na cinu
Suroviny:
bažant,
sůl,
pepř,
mouka,
máslo,
cibule,
houby,
víno bílé,
smetana,
sýr
Komentáře (62)
Ale zároveň ve mně hlodá takový neposeda červíček, nutí mně, abych sem občas přidala nějaký další recept na divočinu, pernatou i čtyřnohou. No možná to zkusím. Třeba se ti některý recept bude hodit.
Pochopí jen ten, co o myslivosti něco ví, že to není jen vraždění, jak se často prezentuje
Ty bažantí játra mají výbornou chuť a ochutí i ty kuřecí. Spolu s játry rozmixuju i malinkou cibulku a česnek , toho si dej jak jste zvyklí. Dám do mísy měkké máslo, na něj nasypu strouhanku přidám majorán, malé vajíčko a pepř se solí , tolik kolik máš ve zvyku a játra. Promíchám, aby z toho byla hustější kaše . Nechám půl hodiny odstát. Uválím kuličky průměr 15 mm a vařím zvlášť ve vodě s Natur Podravkou asi deset minut. Dají se výborně mrazit, takže mohou být použity později.
Polévka klasika slípka vcelku opéct na troše sádla , zelenina hodně a Natur Podravka 2 lžíce , polévková lžíce promnutého tymiánu /nejlepší je z vlastní zahrady/ koupený i trošku víc a 4-5 kuliček jalovce a celý pepř jak si zvyklá. Po uvaření oberu maso, vyberu zeleninu,
přecedím.Do hrnce dám zpátky maso i zeleninu a přisypu ještě tymián aspoň dvě ČL a znovu 3 minuty provařím. Budeš spokojena, je to velice chutná polévka. Hospodyně si doufám přečte !
BAŽANTÍ VÝVAR
Kosti z 1-2 bažantů (podle velikosti), kořenová zelenina, cibule, polévkové a divoké koření, sůl, sherry.
Nejprve bažanta vykostíme a kosti dáme do vařící vody. Přidáme zeleninu, koření, cibuli a špetku soli. Na vaření budeme potřebovat ještě více času než na paštiku či jiné pokrmy, musíme počítat s tím, že vývar je nutné "táhnout" asi pět hodin. Pak vše scedíme přes jemné síto a lněný propláchnutý hadřík. Zbytky masa z kostí obereme a spolu se zeleninou nakrájíme na malé kostičky. Vývar dochutíme polévkovým kořením, solí a těsně před podáváním zakápneme několika kapkami sherry a přidáme vařené domácí nudle. Ozdobíme nasekanou petrželkou.