Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Španělský ptáček s rýží

Španělský ptáček s rýží a omáčkou je jedním z klasických a oblíbených jídel české kuchyně. Plátky zpravidla hovězího masa jsou plněny vajíčkem, okurkou, špekem a v tomto případě i párkem. Jako příloha je skvělá právě rýže dušená v troubě.

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Martina246

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

množství podle strávníků

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 033 kJ /
964 kcal
Bílkoviny19,46 g
Tuky2,09 g
Vláknina13,15 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 26 mg
Sůl0,08 g
Sacharidy212,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Dále naplníme okurkou, vajíčkem, špekem a párkem. Zabalíme a spíchneme párátkem. Krok 2: V hrnci osmažíme na kostičky nakrájený zbylý špek a cibuli dohněda a poté přidáme maso. Ze všech stran orestujeme, podlijeme a dusíme doměkka. Krok 3: Z másla a mouky připravíme jíšku. Vyjmeme závitky a přidáme lžíci jíšky do omáčky, povaříme a vrátíme závitky. Podáváme s rýží pečenou v troubě. Krok 4: Rýže pečená v troubě: jeden hrnek dlouhozrnné rýže propláchneme studenou vodou asi 5x, až teče čirá voda. Potom dáme do pekáčku rýži a vody tolik, aby byla asi 1 cm nad rýží. Pečeme 15 minut, poté vyndáme z trouby a dalších 15 minut necháme pod poklicí dojít.

Zveřejněno 29. 12. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Španělský ptáček s rýží

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A4rj

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Španělský ptáček s rýží

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A4rj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (44)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

cathleen: já už to raději nekomentuju

Martina246: tohle chápu. Na druhou stranu - každý z nás (i já :-) ) se ve vaření učíme pořád něco nového a pokud udělám chybu a někdo mě na ni upozorní, jsem ráda (byť mě to nejprve mrzí, ale bez těchto upozornění by se nikdo z nás neposunul dál).
Hezký den! :-K

cathleen: já vás chápu ale když se vyjádřim k tomu proč už to nesolim nakonec to či ono. Tak se setkáme jen s posmechem... Vy by jste se nebránila. Okomentuj jednou a hotovo a ne pořád dokola.

Musím vás poprosit i tady zvlášť, ať ukončíte hádací diskuzi? :-(
Martino, už zase začínáte zabíhat do nadávek (kdo sem přidá recept, musí počítat s poznámkami i výhradami od ostatních, nemůže reagovat protivýpady)...a vy ostatní, kteří máte k receptu výhrady - myslím, že už bylo poukázáno na všechno, co (podle vás) není úplně v pořádku. Kdo bude chtít recept zrealizovat, přečte si určitě i komentáře a bude mu to stačit.
Děkuji.

casino: ano napsala jsem vám k vašemu bujonu... Víte když hanite práci druhých tak je to v pořádku ale jakmile někdo napíše vám něco špatného tak kolem sebe jen kopete... A vidím že mi píšete jen vy samé co si samy hodnotíte recepty a pochlebujete že jsou skvělé no super dámy pokrytecke :-8:-8:-8

casino: ne to vy jste slepice.... A asi nemáte nic jiného na práci než urážet jídlo které jste samý ani neochutnaly. Prosím dejte už pokoj. Pokud takhle jednate s každým no potěš... :no::no::no:

No, dáma projevila snahu o jakous takous kultivovanost, leč moc jí to nejde, že
Lenunka: a nejen Lenunka
Nechme to bejt...
...je to marnost nad marnost ;-(

Lenunka: soli a pepri se maso a to vše pustí do šťávy. U nás si na tom vždy všichni pochitnaji. A věř kdyby to bylo plane nikdo u nás by to nejedl. A už dej pokoj. Nebo začnu hodnotit tvé recepty. Ale já to nedělám když nevyzkoudim. Ty juuuuuu:-Q:-Q:-Q:yes:

Martina246: pochutnaji. Aby ses zase nechytala slova. Jinak recept takto vyzkoušený asi milionkrát tak nebudu už do omáčky přidávat sůl když není třeba. A prosím jdi už komando ať někoho jiného nebo smažit řízky na zítra a hlavně osolit osolit :-8:-8:-8

Lenunka: soli a pepri se maso a to vše pustí do šťávy. U nás si na tom vždy všichni pochitnaji. A věř kdyby to bylo plane nikdo u nás by to nejedl. A už dej pokoj. Nebo začnu hodnotit tvé recepty. Ale já to nedělám když nevyzkoudim. Ty juuuuuu:-Q:-Q:-Q:yes:

Martina246: já nejsem Hele, já jsem Jů. A omáčka se koukám taky nesolí, takže to musí být dobrota:-), rýži přelitou omáčkou na fotce také nevidím, až na ten upatlaný kousek. Takže asi tak.

ivulinka: a co jsem zase napsala.. Co udělá jeden recept

Dříve se říkalo, že papír snese všechno. Dneska to platí o internetových stránkách. Leckdo nepochopí, že právě ty které nejsou jeho. ;-)

Prosím, buďte tak laskava a vyjadřujte se tu slušně. Na své nevhodné vyjadřování jste už byla upozorněna jednou moderátorkou a teď vás o to žádám já, jinak vám hrozí, že vám majitelé stránek zablokují účet.

casino: boooooze :-D:-D:-D:-D:yes:

Martina246:

Lenunka: hele var si podle sebe a nenavazej se do mě

Tématické fráze:
ptácky s ryzi, španělský ptáček v jednom hrnci, spanelsky ptacek s rejzi, španělský ptáček, ptáčci s ryzi, ptacci z ryzi, španělské ptáčky s rýží recept, špaňelský ptáčci s rýží, španělský ptáček doba pečení

Suroviny:
plátek hovězí, okurky sterilované, vejce, špek uzený, párky, hořčice plnotučná, sůl, pepř mletý, máslo, mouka hladká, cibule, rýže dlouhozrnná, voda

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu