

Selské bulky
Suroviny
- 400 ml vody
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce octa
- 300 g hladké mouky
- 150 g ovesných vloček
- 2 lžičky drceného kmínu
- 2 lžičky soli
- 1 lžička cukru
- 1/2 kostky droždí
Postup přípravy receptu
Těsto zaděláme v pekárně a necháme vykynout.
Po vykynutí rozdělíme na stejné díly, utvoříme kuličky, které vložíme do formy na muffiny vyložené pečícím papírem.
Potřeme vodou, posypeme ovesnými vločkami a pečeme v troubě na 160°C.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Selské bulky
-
Vypadalo to jednoduše a rychle,tak jsem vyzkoušela.Těsto jsem měla ale také opravdu velmi řídké,ikdyž jsem dosypala dost mouky
Tak jsem dávala lžící do vymazaných a vysypaných důlků muffinového plechu.Těch 400ml vody je možná opravdu příliš.Výsledek je dobrý a chutný - použila jsem celozrnnou pšeničnou a pak chlebovou pšeničnou a trochu žitné mouky.Dosypávala jsem polohrubou.Ale kuličky bych z těsta neudělala ani náhodou.Posílám foto i bod,ale prosím o kontrolu receptu,jestli by to nešlo přehodnotit
-
sunny.sofi: Děkuji za pochvalu
Krásně se vám povedly!
Jestli bylo těsto řídké, stačilo přidat trochu mouky.
Ale hlavní je, že vám chutnaly!!!
-
Dnes jsem zkusila a musím pochválit.
Dělala jsem z 150 g hladké a 150 g žitné celozrnné mouky, posypala jsem hrubozrnnou solí, kmínem a vločkami. Sice trochu řidší těsto, ale do muffin to nevadí. Skvělý recept, doporučuji všem a dovoluji si přidat fotky. -
Díky
-
ty sou pěkňoučký a prima nápad
-
Vychytaný receptík, ten nápad s muffinkovou formou je fajn
Ukládám a zkusím.+3