Měkké skořicové šneky (Cinnamon rolls)
Voňavé, měkké a vláčné kynuté pečivo. Přesně to jsou oblíbení skořicoví šneci, pečivo, které vás dostane svou úžasnou vůní. Jejich příprava sice nějaký čas zabere, ale věřte, že nebudete litovat, ale naopak se budete rádi k jejich pečení vracet častěji.
Suroviny pro 12 kusů
12kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 867 kJ / 2 836 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,00 g |
Tuky | 99,81 g |
Vláknina | 12,90 g |
Cholesterol | 525 mg |
Sodík | 2,19 g |
Sůl | 5,39 g |
Sacharidy | 419,07 g |
Postup přípravy
Krok 1: V míse smícháme nejprve suché suroviny, tedy mouku, sůl, sušené droždí a cukr. Metličkou pořádně promícháme.
Krok 2: Poté přilijeme teplé mléko, rozehřáté máslo a vajíčko. Vařečkou promícháváme a hněteme až do té doby, dokud nevznikne krásně hladké a nelepivé těsto. Tento proces zabere asi 10 minut.
Krok 3: Hotové těsto vložíme do olejem vymazané mísy, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout do dvojnásobku, zabere to zhruba 1,5 hodiny. Zároveň vyndáme z lednice máslo, aby dostatečně změklo.
Krok 4: V menší misce smícháme skořici, cukr, škrob a sůl.
Krok 5: Vykynuté těsto vyválíme asi na 1,5 cm silný plát ve tvaru obdélníku.
Krok 6: Na tento obdélník rozetřeme měkké máslo a rovnoměrně jej posypeme směsí cukru a skořice.
Krok 7: Následně těsto srolujeme do závinu a rozkrájíme a na 10-12 stejných kusů.
Krok 8: Šneky vyskládáme na plech pokrytý pečicím papírem asi 10 cm od sebe. Necháme kynout ještě asi půl hodiny. Troubu včas rozehřejeme na 180 °C.
Krok 9: Pečeme asi 20-25 minut.
Krok 10: Podáváme ještě teplé. Čerstvé a teplé jsou nejlepší.
Zveřejněno 11. 3. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Měkké skořicové šneky (Cinnamon rolls)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q4oM
Moje poznámka
Měkké skořicové šneky (Cinnamon rolls)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q4oM
Nejnovější recepty
Wrapy ze strouhané zeleniny
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí prsa na nektarinkách podle Romana Pauluse
Přidáno před 21 hodinami
Piškotové řezy s pudinkovým krémem a šlehačkou
Přidáno 27. 7. 2025 07:51:48
Domácí Mila oplatky
Přidáno 27. 7. 2025 05:01:03
Kuřecí nudličky v omáčce z fazolek s paprikou a hráškem
Přidáno 26. 7. 2025 18:15:55
Švestkové chutney
Přidáno 26. 7. 2025 14:02:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kynuté borůvkové knedlíky
Nela2025 před 52 minutami
Třešňovo - tvarohová zmrzlina s čokoládou a kokosem
eliska1947 před 1 hodinou
Sekaná
Makysek0310 před 1 hodinou
Brokolicové karbanátky
p.breuova před 2 hodinami
Vídeňský bramborový salát
p.breuova před 2 hodinami
Hříbkové rizoto (Risotto ai funghi porcini)
kna323 před 4 hodinami
Koprová omáčka
Ivanka Rohacova před 5 hodinami
Extra rychlé lívance
Pecula před 5 hodinami
Lečo
Jiri_Vavra před 5 hodinami
Ratatouille
janatka před 6 hodinami
Tématické fráze:
skořicové šneky susene drozdi,
skoricove sneky ze suseneho drozdi,
cinamon rolls recept,
recept na šneky z drozdi,
skořicový šnek ze suchého droží,
vláčné skořicové šneky s povidly,
skořicový šnek ze sušeného droždí,
skořicový šnek recept bez droždí,
recept na skoricove sneky,
skořicové šneky recept
Suroviny:
mouka hladká,
cukr krupice,
vejce,
droždí sušené,
máslo,
mléko,
sůl,
cukr krupice,
máslo,
skořice,
škrob,
sůl,
olej
Komentáře (8)
Btw. mega dobrý to je! díky za recept