Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 006 kJ / 3 109 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 110,09 g |
Tuky | 175,13 g |
Vláknina | 39,78 g |
Cholesterol | 967 mg |
Sodík | 1,51 g |
Sůl | 3,80 g |
Sacharidy | 253,14 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 31. 7. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kremrole s borůvkovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xgLr
Moje poznámka
Kremrole s borůvkovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xgLr
Nejnovější recepty
Avokádová pomazánka
Přidáno před 2 hodinami
Belgické vafle
Přidáno před 8 hodinami
Americké cookies s borůvkami
Přidáno před 11 hodinami
Quiche inspirovaný Herbářem
Přidáno před 12 hodinami
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno 20. 8. 2025 13:13:34
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno 20. 8. 2025 08:31:46
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dědova dršťková polévka
Zuzanka A před 24 minutami
Špagety v nivě
Routilka před 2 hodinami
Cuketový koláč s ovocem
Kratule před 2 hodinami
Domácí sekana se sýrem
UnholyKetty před 3 hodinami
Skopové maso v špenátovo - smetanové sťávě
Radovan123 před 5 hodinami
Kynuté vdolečky
Alena Kovarova před 5 hodinami
Fofr broskvový koláč
Morgiana před 5 hodinami
Kefírové muffiny s borůvkami
veronika_straka před 5 hodinami
Tématické fráze:
kremrole s borůvkami,
kremrole s boruvkama,
kremrole ze špaldové mouky,
kremrole z ze špaldové mouky,
kefirove kremrole,
kremrole s borůvkovým džemem,
těsto na kremrole s špaldové mouky,
kremrole s borovkama
Suroviny:
mouka špaldová hrubá,
sůl,
trubičky,
žloutek,
kefír,
vejce,
sýr žervé,
smetana ke šlehání,
džem,
cukr moučkový
Komentáře (15)
MiskaM: Mně ty trubičky vůbec nepřijdou retro, ale naopak jako velmi moderní moučník, kde je použita zdravější špaldová mouka a šlehačka je odlehčená žervé!
Recept je moc pěkný.
No, u nás se tomu co zbude po výrobě másla říká podmáslí
Odtučněné mléko pravděpodobně zbude po sbírání smetany ale spíše se vyrábí odstředěním tuku z nadojeného mléka...
Kdysi mi známý mlékař tvrdil, že se mléko odstředí až na nula celá nic obsahu tuku (on to nazýval "modrá voda") a zpětně se do té "vody" přidává smetana (egalizace) v takovém množství že aby mléko mělo normou určených 1,5 či 3,5 % tuku
Občas se v receptech ztratí v překladu rozdíl mezi "šleháním" a "mixováním"...
U domácí výroby smetany z mléka a másla je důležitý proces MIXOVÁNÍ (homogenizace)
Obyčejné čerstvě nadojené mléko má myslím 5 %, nebo 6 % tuku. Tuk je lehčí vyplave nahoru a sbíráš smetanu. Když se to stluče v máselnici, je z toho 82-85% máslo a zbytek je odtučněné mléko.
Na druhej strane, nič nejeme denne, takže je zbytočné to pitvať.