Cibuláda
Sladko-slaná směs připravená z karamelizované cibule. Karamelizace přemění cibuli na jemně sladkou a chutnou směs s bohatou, komplexní chutí. Používá se jako dochucovadlo, skvěle se hodí k sýrům, grilovaným masům, pečené zelenině, nebo sendvičům a burgerům.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka je asi 1350 ml
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 610 kJ / 2 536 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 29,00 g |
| Tuky | 90,30 g |
| Vláknina | 120,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 174 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 375,81 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na středním plamenu rozehřejeme v hlubokém hrnci olej a vsypeme cibuli nakrájenou na půlkolečka.
Krok 2: Přiklopíme poklicí a 40 min dusíme, neměla by se smažit, ale dusit, aby pomalu zkaramelizovala. Občas promícháme.
Krok 3: Poté přidáme cukr, ocet, pepř a sůl, podle chuti. Chvilku dobře mícháme, aby se cukr rozpustil a rovnoměrně se chutě propojily. Ještě 10 minut povaříme, aby cibuláda zhoustla a proměnila se v sirup.
Krok 4: Naplníme do skleniček (nejlépe se širokým hrdlem) a obrátíme dnem vzhůru. Necháme vychladnout.
Zveřejněno 2. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cibuláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kog6
Moje poznámka
Cibuláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kog6
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 11 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí rohlíky
MirkaHr před 1 hodinou
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 10 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 10 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 12 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 13 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 16 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 16 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 16 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 16 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 17 hodinami
Tématické fráze:
cibuláda z červené cibule,
domácí cibuláda,
cibuláda k masu,
cibulanda,
cibuláda apetit,
cibuáda,
cybuláda,
cibulenáda,
cibulda,
nejlepsi cibulada,
cibulanda recept,
cibuláda bez cukru,
cibulád,
ciblada,
cibuliada,
cibuláda-recept,
cibubuláda,
cibulá¨da,
cibulara,
cobulada
Suroviny:
olej olivový,
cibule,
cukr hnědý,
ocet vinný červený,
sůl mořská,
pepř černý
Komentáře (9)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0