Výpečky na smažené cibuli, hrubozrnné hořčici a medu
Tradiční výpečky na kmínu, s knedlíkem a zelím, pro dnešek necháme odpočívat. Zkuste je obměnit a k prorostlému bůčku přidejte hořčici a med. Pikantní nasládlá chuť jídlu dodá správný říz. Jako přílohu jsme tentokrát zvolili kaši.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 606 kJ / 3 252 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 122,33 g |
| Tuky | 273,48 g |
| Vláknina | 10,59 g |
| Cholesterol | 368 mg |
| Sodík | 1,21 g |
| Sůl | 2,60 g |
| Sacharidy | 72,74 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 15. 12. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Výpečky na smažené cibuli, hrubozrnné hořčici a medu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LmJW
Moje poznámka
Výpečky na smažené cibuli, hrubozrnné hořčici a medu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LmJW
Nejnovější recepty
Hrníčkový perník podle Kamily Nývltové
Přidáno před 1 hodinou
Rychlá snídaňová pohanková kašička s ovocem
Přidáno před 2 hodinami
Dýňový chlebíček
Přidáno před 3 hodinami
Polévka s kurkumou
Přidáno před 10 hodinami
Bulgur s houbami a sušenými rajčaty
Přidáno před 11 hodinami
Tvarohový nákyp s jablky
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Babiččiny tvarohové šátečky s tvarohem
Diesel před 6 minutami
Pikantní kuřecí paličky
wimra před 3 hodinami
Sumec keříčkovec na kmínu
Kajkajak před 8 hodinami
Dršťková polévka
Sahula před 10 hodinami
Dršťková polévka z jižní Moravy
Sahula před 10 hodinami
Kuřecí kousky v zakysané smetaně s česnekem
MarketaAn před 10 hodinami
Škvarkový koláč (placky)
Merylas před 12 hodinami
Indický Naan chléb
Vinka před 12 hodinami
Krupicová kaše
Roobass před 15 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Nanina před 15 hodinami
Tématické fráze:
kanci vypecky,
kančí výpečky recept,
výpečky na medu,
veprove vypecky s kasi,
cibule na medu,
recepty na vypečky,
kančí výpečky na medu,
maso na hořčici a medu,
výpečky na sušené na cibuli,
smažená cibule s s medem,
krkovička na medu,
výpečky,
vypecky s medem,
vypecky se zelim a bramboraky,
cibule v medu,
medove vypecky,
kančí výpečky recepty,
cibule na klínky,
uzene maso na medu a hořčici,
maso na hořčici hrubozrnné
Suroviny:
bůček,
cibule,
cibule sušená,
hořčice hrubozrnná,
hořčice dijonská,
olej,
med,
paprika sušená uzená,
kmín celý,
pepř mletý,
sůl,
vývar masový
Komentáře (45)
IKEA - zavreté!
Jsem zvědavá na ty cibulový knedlíky , jestli zkusíš.Manžel je typická "konzerva", novinky nemá rád, ale tyhle knedlíky měly úspěch
Dneska jsem cibulí dala do mletýho, to se tak dobře vaří, bez loupání a slzení a ta chuť
Do flíčků zamíchám s uzeným před zalitím mlékem a vajíčky. Do kaše když je hotová,zelí to samé ,do leča když už je zelenina měkká.Stačí jí chvilka,jen aby změkla a chuť pustí bez problému
Hlavně jí nedávat do horkého oleje , je v momentě černá ( to napadlo manžela, když si dělal večeři )
Neumím to tak popsat , když tak piš.
Jo a fantastická je do kynutých knedlíků , do těsta při zadělávání
Co myslíš konkrétně s tou přípravou ? Čeho ?
Právě ,to, že je to bez loupání a slz , je ještě bonus navíc k té luxusní barvě a chuti ,"hrábnu " do plechovky a je to.
A dokonce znám lidičky co jí chroupají jako čipsy
Když začne cibule vyrůstat, tak si ji "šetřivka" smažím dočervena, pak ještě projedu troubou a nakonec v salátové odstředivce zbavuji tuku. Jenže - trvá to strašně dlouho, musím to smažit ve venkovní kuchyni a hlavně natotata ji mám pak pryč. Když musím hrábnout do pytlíku kupované, to už se jinak krotím
Tak na sušené, nebo na smažené, he?
***
Vždy když do jídla sypu granulovaný česnek, tak se stydím za vlastní lenost ...
Kde jsou ty doby, kdy se na hambálek věšely copy z česneku...
No, myslím ale, že syrová cibule na úbytě nezajde, že
Přidávám ji i do cibulačky, když nemám čas restovat dočervena velké množství čerstvé cibule.
Cibuli dávám všude tam kam ' normální' , do leča, do flíčků , skvělá je do bramborové kaše , do masových jídel (různé delikatesní plátky ) , do mletho , do zelí .A omáčky to je kapitola sama o sobě , tak krásnou barvu a chuť jakou udělá sušená . . .
Dává se ale , krátce před dokončením , nebo už do hotového ( šťouchané brambory např.) , jen aby změkla a pustila chuť a barvu.
Skvělá věc , rozhodně doporučuji
P.S. jen co dorazí syn, pošlu fotku